Våra banor

Nr 68 av Nordens 100 bästa banor
Till säsongen 2016 uppdaterades Västerleds samliga bunkrar och byggdes om till torvade bunkrar i linksstil. Även flera tees och greenområden uppdaterades. Resultatet är mycket snyggt och banan har fått en annan karaktär där en bra spelstrategi kommer väl till pass. Golf Digest rankar banan som nr 68 bland Nordens 100 bästa banor. Golf Digest rankar också Västerled på plats 34 i Sverige och på plats 7 i Stockholmsområdet.

Västerled – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Här har bl a Ladies European Tour, European Challange Tour, Lag-EM herrar, Lag-SM, Telia Tour samt ett antal nationella tävlingar ha spelats. Hcp-gränsen på Västerled är 36 för både herrar och damer.

Österled – Stängd för byggnation

Hagby – 6 Hål (3 hål stängda för byggnation)
Hagby är en traditionell bana i öppen terräng. Väldigt uppskattad av alla kategorier golfare. Hagby är öppen för spel för medlemmar på Österåkers GK och Hagby GK samt gäster till medlemmar. Hcp-gränsen på Hagby är 54.

Österåkers Golf AB äger och driver anläggningen och har för banans utveckling skapat en banutvecklingsgrupp med uppgift att titta på anläggningens och banans utveckling på kort och lång sikt. Gruppen består av VD Andreas Ljunggren, Banchef Magnus Ljungman, Headpro Peter Michols. I arbetet ingår att skapa och underhålla en långsiktig plan för större arbeten och ombyggnationer på banan.

Har du synpunkter på banan och dess skötsel? Tala gärna med någon av ovanstående så tas Dina synpunkter upp på följande möte. Det går också bra att skicka mail till:
Andreas Ljunggren – andreas@ostgk.se
Magnus Ljungman – banchef@ostgk.se
Peter Michols – peter@ostgk.se

Välkommen att spela på någon utav våra fina banor!

Västerleds nya bunkrar inför säsongen 2016