Juniorledare

Juniorledare på Österåkers golfklubb. En ideell juniorverksamhet bygger på att det finns många intresserade som vill ta sig an uppgifter av olika slag. En väsentlig roll som vi alltid behöver fler personer till är "juniorledare".

Några av de uppgifter som man kan ha som juniorledare är:

Gruppledarskap – Planera och genomföra aktiviteter vid sidan om schemalagda träningar,
Informera om tävlings- och träningskalender,
Hjälpa till med anmälningar (främst för de nya),
Träningsstöd - Ser till att juniorer och föräldrar vet var träningen är,
Kontaktperson för de som inte kan komma,
Tävlingsstöd - Informera om kommande tävlingar,
Uppmuntra till att delta i och representera klubben vid lag-tävlingar,
Delta som lagledare vid lag-tävlingar

Väldigt ofta är det föräldrar som axlar en roll av det här slaget och det välkomnar vi. Vi ser också exempel på juniorledare som inte har egna barn i verksamheten. Alla insatser uppskattas och är värdefulla så vi kan ha en intressant och utvecklande verksamhet för våra juniorer.
Som ledare i vår juniorverksamhet kommer du att lära känna en mängd personer med samma intresse och därmed får du chansen att utveckla din egen golf. Under säsongen kommer vi ledare att genomföra träningstillfällen tillsammans med våra tränare. Du kommer också få möjlighet att gå ledarutbildning antingen i klubbens egen regi, eller vid kurser som genomförs av Stockholms golfförbund.

Måste man vara låghandikappare? Nej, du behöver inte ens kunna spela golf! Det räcker med intresse för barn och ungdomars idrottande och lärande.

Känner du att det här kan vara något för dig? Välkommen att maila till junior@ostgk.se