Kategorilag

Österåkers Golfklubb har 2018 sammanlagt 17 kategorilag i olika serier. Vill du vara med och representera klubben kontaktar du lagledaren i respektive kategori.

Kategorilagsverksamheten vänder sig till dig som tycker om att tävla, komma ut på andra banor, umgås med och mäta krafterna mot jämnåriga spelare med ungefär samma spelstyrka. Seriespelet organiseras av Stockholms Golfförbund, SGDF, och merparten av stockholmsklubbarna deltar. Spelet är organiserat i olika divisioner där lagen placeras baserat på tidigare resultat. Till årets spel har vi 17 lag anmälda.

Vi välkomnar flera spelare i alla kategorier. Vill du vara med och konkurrera om plats i något av lagen så gör din intresseanmälan till Johanna Holmberg, johanna.holmberg@ostgk.se.

Allt seriespel är matchspel, scratch dvs utan hcp. Mer info finns på distriktsförbundets hemsida, www.sgdf.se

Laguttagning

Lagledaren för respektive kategori ansvarar för laguttagningen. När du betalt avgiften på 500 kr är du med och konkurrerar om platserna i laget/lagen. Bästa laget/lagen spelar, vi utgår från hcp och spelform.

Speldagar

Preliminärt kommer seriespelet att spelas veckorna: 20, 22, 24 samt 33, 34, 35 för damer och veckorna: 21, 24 samt 33, 35 för herrar. Huvudsaklig speldag är måndag och tisdag med onsdag som alternativ.
 Rekommenderad starttid för D70, H70 och H80 är kl.10 och för övriga kl.16 före midsommar och kl.15 efter midsommar.

Preliminära speldagar

Kategori v.20 v.21 v.22 v.24 v.33 v.34 v.35
D22, D60 mån   mån mån mån mån mån
D50, D70, DÖK* tis   tis tis tis tis tis
H30, H50, H70   mån   mån mån   mån
H40, H60, H80, HÖK*   tis   tis tis   tis

(*Damer öppen klass och Herrar öppen klass)

Finalspelet är fredag-lördag 14-15 september på Wäsby Golf.

Semifinal för 60-, 70- och 80-kategorierna spelas fredag den 14 september. Övriga kategorier spelar semifinal lördag den 15 september.
Samtliga kategorier spelar final på lördag den 15 september.

Avgift

Du som deltar i kategorilagspel betalar in 500 kr och detta görs på hemsidan, via länk som skickas till dig efter intresseanmälan.
Är du intresserad av att vara med och representera klubben så kontakta kansliet, Johanna Holmberg, johanna.holmberg@ostgk.se

Förutsättningar 2018

• Kostnad 500 kr (20 hinkar, fylls på i shopen fr.o.m. 28 april)
  • Anmälan görs via hemsidan, där man också betalar
  • Möjlighet till träning i Ullna Indoor mot en reducerad avgift (fr.o.m 21/2-21/3)
  • Möjlighet till gruppträning med klubbens tränare mot reducerad avgift
  • Möjlighet till spel på banor i Stockholmsområdet
  • Lagledaren sköter all laguttagning

Lagledare och antal anmälda lag

D50 1 lag Lisa Bohlin
D60 3 lag Iréne Edström
D70 2 lag Inger Forss
H30 1 lag Christian Karlsson
H40 1 lag Daniel Gustavsson
H50 2 lag Jan Ideberg
H60 3 lag Torbjörn Sjöö
H70 3 lag Honky Sommerfeld
H80 1 lag Peter Nordbeck

Spelprogram

I nedan filer hittar du spelprogram för samtliga kategorier. OBS! Spelprogrammen kan ändras så titta gärna på SGDFs hemsida för att se ändringar.