Att vara medlem i Österåker

Tee nr 4 på Västerled

ÖSTERÅKERS GOLFKLUBB – EN KLUBB ATT UTVECKLAS I
Österåkers golfklubb ligger ca tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har 2000 medlemmar varav ca 320 juniorer. Hagby Golfklubb har ca 600 medlemmar.

Anläggningen är under ombyggnad tillsammans med Herik Stenson Golf Design. Nu kan du spela på Västerled som är rankad nr 34 i Sverige och som nr 7 i StortSockholms-området. Den nya drivingrangen öppnar 2018.

VÅRA BANOR

VÄSTERLED 18 HÅL – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Klubben har vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. Klubben har också varit värd för två Challenge Tour tävlingar på herrsidan. Lag-SM för herrar arrangerades 2007, Junior-SM 2009, Lag-EM för herrar och SM-Match för damer och herrar 2010.

ÖSTERLED – Stängd för ombyggnation

HAGBY – 3 HÅL (6 hål stängda för ombyggnation)
Banan kommer att stängas helt under hösten 2017 pga byggnationen av nya banan. Just nu är Hagby öppen med 3 hål. Hagby är öppen för spel för medlemmar på Österåkers GK och Hagby GK samt gäster till medlemmar. Hcp-gränsen på Hagby är 54 för gäster, ingen gräns för medlemmar.

TRÄNA PÅ ÖSTERÅKER
Vi har tre tränare som hjälper dig att utvecla din golf. Från nybörjare till Tour-elit. En komplett svingstudio med Trackman finns också.
På klubben finns goda träningsmöjligheter med en drivingrange, ett inspels- närspelsområden och tre puttinggreener.

VÄLSORTERAD SHOP MED CUSTOM FITTING
Hos oss hittar du det mesta i golfväg med de stora varumärkerna representerade. Allt från snygga kläder och skor till skräddarsydda klubbor.

RESTAURANG
Restaurangen driver vi fr o m 2017 i egen regi. Vi kan erbjuda allt från en vällagad dagens lunch till a la carte och festmåltider.

LÅNG SÄSONG
Österåkers Golfanläggning är känd för att erbjuda en lång golfsäsong, inklusive tidigt spel på ordinarie greener.

Välkommen till Österåkers Golfklubb