Österåkers Golf

ÖSTERÅKERS GOLFKLUBB – EN KLUBB ATT UTVECKLAS I
Österåkers golfklubb ligger ca tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har ca 2000 medlemmar varav ca 320 juniorer. Hagby Golfklubb har ca 600 medlemmar.

FLERA GOLFBANOR PÅ ÖSTERÅKER
Våra banor har alla samma höga kvalitet. Banorna är av hedkaraktär där vår 18-hålsbana Västerled är en utpräglad mästerskapsbana. Klubben har vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. Klubben har också varit värd för två Challenge Tour tävlingar på herrsidan. Lag-SM för herrar arrangerades 2007, Junior-SM 2009, Lag-EM för herrar och SM-Match för damer och herrar 2010.

VÄSTERLED 18 HÅL – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Västerled är av Golf Digest rankad 68 av Nordens 100 bästa banor, 34 i Sverige och 7 i Stockholmsområdet.

ÖSTERLED 18 HÅL – Stängd för ombyggnation, öppnar igen under 2019 i helt nytt utförande

HAGBY 9 hål – Stängd

TRÄNA PÅ ÖSTERÅKER
Vi har tre tränare som hjälper dig att utvecla din golf. Från nybörjare till Tour-elit. En komplett svingstudio med Trackman finns också.
På klubben finns goda träningsmöjligheter med en drivingrange, ett inspels- närspelsområden och tre puttinggreener.

VÄLSORTERAD SHOP MED CUSTOM FITTING
Hos oss hittar du det mesta i golfväg med de stora varumärkerna representerade. Allt från snygga kläder och skor till skräddarsydda klubbor.

RESTAURANG
Restaurangen har öppet måndag till fredag 08.00-16.00 (köket stänger 16.00). Dagens lunch serveras kl 10.00-14.30.

Välkommen till Österåkers Golfklubb!