Historiskt friskvårdsbeslut taget

Golfen har äntligen blivit godkänd som friskvård.

Beslut som togs i dagarna i HD innebär att golfen äntligen blivit godkänd som friskvård.

Friskvårdsavdraget gäller alla golfklubbar som debiterar en spelavgift. Österåkers Golf har en tydlig uppdelning i årsavgiften mellan spelrättsavgift och medlemsavgift, alltså är ett belopp upp till 5000 kr av årsavgiften avdragsgill som friskvård.

Vi refererar till Svenska Golfförbundet som tolkar skatteverkets uttalande enligt följande:
"Genom Skatteverkets kommentarer och förkunnande vet vi följande: Golf är fullt ut avdragsgill som friskvårdsförmån för arbetsgivare. Alla arbetsgivare är godkända men personen som tar emot friskvårdsbidrag måste vara anställd. Egenföretagare – driver firma – får inte göra avdrag för motion eller friskvård. En förutsättning är att all personal erbjuds förmånen, dvs att spela eller lära sig spela golf. Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor per år. Det spelar ingen roll om den totala spelkostnaden överstiger denna beloppsgräns, understiger den eller är uppdelad i flera mindre belopp."

Friskvårdsbidraget gäller även rangekort och gruppträningar.

Vi kommer inom kort att återkomma med erbjudanden på t ex tränings- och greenfeepaket som går att nyttja inom ramen för frisvårdsbidraget. Vi tar också fram en vägledning och tips på hur du bästa sätt kan dra nytta av beslutet här hos oss på Österåker.

Nyfiken på att läsa mer om vad det innebär och hur du får nyttja det? Klicka här, så berättar vi mer...