Västerled öppnar söndag 29 april

Vi har öppnat upp tidsbokningen i MinGolf. Söndagen den 29 april kl 07.00 är första bokningsbara tid på Västerled. Bokningsfönstret är precis som förra året varje dag mellan kl 07.00-19.00 och övrig tid gäller bollränna. Vid eventuell frost gäller spelförbud och bokad tid fryser inne.

Då kvalitén på banan, som vår head greenkeeper Erik berättar om nedan, inte är som vi önskar tillämpar vi reducerad greenfee tills vidare, 400 kr på vardagar och 500 kr på helg (ord gf är 550 kr på vardag och 700 kr på helg).

Tills vidare är golfbil ej tillåtet på banan, förbudet gäller även med läkarintyg. 

Välkommen att boka in dig! 

 

Rapport från Erik (vår Head Greenkeeper) om läget på Västerled

Här kommer en rapport om läget på Västerled efter en vinter som vi får kalla lång och seg.

Efter sju år med bra och milda vintrar så var det dags för en vinter som inte riktigt ville släppa taget. Det är ingen dröm för mig att börja min anställning som Head Greenkeeper med snö, is och kyla långt in i april, men vi styr ju inte över vädret. Men trots de skador vi har fått efter vintern så öppnar vi på lördag den 28 april.

Jag vill verkligen poängtera att Västerled inte är i den kvalitet som vi önskar och vi har gjort och fortsätter göra allt i vår makt för att det ska bli bra igen så snart som möjligt. Just nu är det fyra greener som har stora is-skador och tre med mindre is-skador. Vi kommer spela tävlingen på lördag med en provisorisk green (på hål 5). När vi öppnar upp för spel fr o m söndag den 29 april sker det med 4 provisoriska greener (hål 1, 5, 7 och 13). 

Vi har stödsått i två omgångar, samt gödslat både via marken med granulat och via bladen med flytande gödsel. Greenerna ligger f n under växtduk för att påskynda marktemperaturen att vilja stiga. Idag har vi en marktemperatur på 2-5 grader men behöver en marktemperatur på över 7 grader för att den naturliga viljan hos gräset ska komma igång.

Givetvis är det tråkigt, men jag är helt övertygad om att värmen kommer och vi kommer få en fantastisk säsong tillsammans!  

Vänliga hälsningar, Erik Gripenberg Head Greenkeeper Västerled 

 

 Publicerad 2018-04-24

Kommentarer