Onsdagsgolfen - nyhet 2018!

Tävlingarna genomförs onsdagar mellan den 25 april och 26 september (med undantag för några onsdagar under perioden) och tävlingarna är öppna för alla. Onsdagstävlingen omfattar 18 tävlingstillfällen, varje omgång är en egen deltävling. Spelschemat publiceras på klubbens hemsida och i MinGolf/Tävling. Anmälan öppnar den 1 april.

Allmänt
Spelet genomförs enligt Svenska Golfförbundets regler. Spelare med lägst hcp ansvarar för att bollen spelar i god och regelmässig ordning.

Spelform och klasser
Spelformen är slaggolf över 18 hål, valfri tee. Du väljer vilken tee du vill spela för i din anmälan till tävlingen.

Herrar:
Klass A: hcp +6,0 - 17,9
Klass B: hcp 18,0 - 54

Damer:
Klass A: hcp +6,0 – 17,9
Klass B: hcp 18,0 – 54

Golfbil
Golfbil är tillåtet och bokas via MinGolf eller i reception.

Anmälan tävling och bokning av starttid
Rundan får spelas närsomhelst under tävlingsdagen, dock måste rundan anmälas i GIT-tävling senast kl 15.00 dagen före tävling. OBS! Du bokar som vanligt in din starttid via MinGolf för både dig och din medspelare/markör.

Fast starttid kl 13.30-14.30
Vi kommer att ha en fast starttidstimme vid varje tävlingstillfälle mellan kl 13.30-14.30, för dig som vill tävla men inte har någon markör. Ange detta i din anmälan och du blir lottad med en eller flera medspelare inom detta tidsintervall.

Betalning och scorekort
Startavgiften är 80 kr/person. Avgiften betalas via MinGolf vid anmälan till tävlingen alternativt till shopen innan rundan startas. Greenfee för gäster är 400 kr/person.

Om du inte har förskottsbetalat tävlingsavgift och eventuell greenfee i MinGolf, ska detta göras till shopen eller läggas kontant i ett kuvert i greenfeeinkastet innan du går ut och tävlar för att ditt resultat ska räknas i tävlingen.Scorekort hämtas i shopen före start. Före och efter shopens öppettider finns scorekort utanför shopen intill greenfeeinkastet.

Inlämning av tävlingsscorekort
För att ditt tävlingsresultat ska vara giltigt måste du ha en markör, vars golf-id och signatur ska vara ifyllt i inlämnat scorekort. Om spelaren lämnar ofullständigt ifyllt eller felaktigt scorekort kan den bli diskvalificerad. OBS! Tydliga, lättlästa siffror är mycket viktigt, då resultatet matas in i GITs resultatsystem. Om shopen har stängt när du kommer in efter din tävlingsrunda, lägger du in ditt scorekort i greenfeeinkastet.

Omgångens resultat
Omgångens scorer matas in i GIT dagen efter varje tävling där också resultatlistan visas. Topplistan visas även på vår hemsida under fliken tävlingsresultat.
Resultatsammanräkning sker i dam- och herrklass och båda har en A-klass och en B-klass. Särskiljning vid lika resultat avgörs enlig GIT standardmodell i följande ordning: hcp, sista 9, sista 6, sista 3, sista hålet och därefter lottning. GIT uppdaterar handicapvärden för de tävlande med CBA-beräkning.

Priser efter varje tävling
Priser bekostas till fullo av insamlade startavgifter. Priser delas ut till topp 3 vid varje deltävling i varje klass, förutsatt att det är minst 10 startande per klass. Vid mindre startande delas priser ut till topp 2 eller bästa spelare i klassen, beroende på hur många som deltagit. Priserna är presentkort i shopen och finns för vinnarna att hämta ut efter varje omgång. De som vinner presentkort kommer även att meddelas personligen.

Säsongsavslutning
Vi kommer att återkomma med datum för en säsongsavslutning dit är alla som deltagit under säsongens onsdagsgolfen välkomna att att anmäla sig. Då varje deltävling är en egen omgång, så spelar det ingen roll hur du spelat under året. Alla startar från 0 och slaggolf gäller även vid detta tillfälle. Det finns 120 platser till avslutningen och först till kvarn gäller. Bokningen för avslutningen öppnar direkt efter sista onsdagsgolfen.

Tävlingssamordnare
Tävlingssamordnare för onsdagsgolfen är Mia Collin och tävlingen genomförs i samarbete med shopen. I den mån tolkningsproblem föreligger efter genomförd tävling, anmäls frågan till mia.collin@ostgk.se varefter vi utreder frågan med regelansvariga på klubben.

TÄVLINGSDATUM - översikt säsongen 2018 (med reservation för ändringar)

• 25 april
  • 9 maj