Regler för Order of Merit tävlingar 2017

Klubbens Order of Merit tävlingar

De tävlingar som ingår i Order of Merit är markerade i tävlingsprogrammet med OoM.

För alla OoM tävlingar gäller vidstående poängberäkning per klass.

Alla deltagare får dessutom 10p för deltagande. Tävlingsledaren, som inte får spela, får 20p. Övriga funktionärer, vare sig de spelar eller inte får 10p.

När man spelar en OoM inom klubben räknas alla gäster bort i respektive klass innan platserna beräknas för klubbens deltagare. I en par- eller lagtävling får alla spelare i laget samma poäng som platsen i resultatlistan ger.

I Österåkers GK egen OoM tabell så vinner den som samlat flest poäng en resa.

De 50 klubbmedlemmar som samlat flest poäng deltar i OoM finalen där 1:an vinner en plats på OoM resan och en plats lottas ut bland finalisterna.

Har 1:an redan vunnit en resa på OoM Major tillfaller resan 2:an i finalen. På hemliga resans funktionärstävling vinner segraren en plats på OoM resan. Man kan bara vinna en plats på resan.

Order of Merit Major

I samarbete med Arninge och Åkersberga ordnar vardera av de tre klubbarna två Order Of Merit Major tävlingar, märkta med OoMM, där klubbarna kan deltaga på varandras tävling. Max 120 deltagare totalt och max 25 från gästande klubb. Fyller inte gästande klubb upp sina 25 platser tillfaller de hemmaklubben. Datum för alla OoM Majors framgår i tävlingsprogrammet.

Poängen i en OoM Major på annan bana får man ta med sig till den egna klubbens OoM beräkning. När man spelar en OoM Major så räknas platsen i tävlingsresultatet med samtliga deltagare i den tävlingen.

• Anmälningsavgiften till en OoM Major är 200:- och tävlingsgreenfeen 250:-.
  • OoM Major Tävlingarna har en herr- och en damklass.
  • Spelform: slaggolf 18 hål.
  • Tee: Ordinarie herr respektive dam tee.
  • Hcp status: ETH krävs för deltagande på OoM Majors.

Den klubbmedlem, herre respektive dam, som är bäst av klubbens medlemmar på sin ”egen” OoM Major vinner en plats på OoM resan. Man kan bara vinna en resa. Skulle man vinna en gång till går vinsten till nr 2 av klubbens deltagare.

Åldersgräns:

Minimiålder för att vinna en resa är 18 år eller med medföljande målsman (på egen bekostnad).