Medlemsmejl - vecka 10
Hej Medlem! 

Vilket snökaos det blev igår! Vår anläggning har fått enorma mängder och banteamet sliter oerhört hårt för att hitta greenerna under all snö. Vi har fått frågor om det kommer att dras skidspår och svaret är tyvärr nej. Alla våra resurser den närmaste tiden går till att försöka skotta fram samtliga greener under de stora snömassorna! Det är ej heller tillåtet att dra egna spår. Tack för visad förståelse. 

Årets städdag är lördag 1 april! Hjälp till att få det fint på anläggningen inför säsongen, träffa dina klubbkamrater, vi bjuder på mat och du får äran att vara först ut på Öster by Stenson för året! Vi lovar, det är inget aprilskämt :) så anmäl dig nedan. 

Nya restaurangchefen är på plats! Vi har glädjen att kunna presentera ännu en ny kollega på Österåkers GK. Varmt välkommen Martin Lexén till restaurangteamet på Österåker. Martin berättar nedan om sig själv och hans tidigare erfarenheter från branschen.

Våra 10 budord. Vi önskar få in era idéer om vad vi ska signalera till spelarna på 1:a tee. En tavla med ca 10 ord som Österåkers Golfklubb och vi som medlemmar står bakom och önskar efterlevs både på och utanför banan när man vistas hos oss. Längst ner i mejlet kan du läsa lite mer om vad vi är ute efter och hittar en länk till vår förslagssida. 

/Personalen på klubben

STÄDDAG LÖRDAG 1 APRIL

Efter några års uppehåll kör vi åter en traditionell städdag på klubben

Träffa dina klubbkompisar och hjälp till att göra fint inför säsongsstarten. 
Du som hjälper till får även förtur att gå ut på Öster by Stenson!

Ni kommer att hjälpa till på bland annat följande områden:

  • Infart och parkering
  • Padelbanorna
  • Driving rangen och bollhuset
  • Klubbhuset med uteplatsen och grillytorna
  • Våra planteringar på anläggningen
  • Korthålsbanan
  • Öster by Stenson
  • Västerled

De som tar hand om er under städdagen och leder arbetet är flera från personalteamet samt från vår frivilligkår. 

När vi öppnar banan för säsongen kommer att beslutas så fort vi är säkra på att spel går att genomföras. Då får alla ni som städat gå ut en eller några dagar innan öppning och denna dag är Öster by Stenson bara öppen för städdagsdeltagare.

INFORMATION OM STÄDDAGEN

Datum: lördag 1 april
Städning: kl. 10.00-14.30
Samling:
 kl. 09.45 på uteserveringen för information om städdagen
Matpaus: kl. 12.00-12.30 pausar vi arbetet och serverar lunch på uteserveringen (några kommer att få mat utkört, då ni befinner er långt från klubbhuset)
Max antal: 100 personer, först till kvarn. Då vi vill få ett bra flyt på banan för de som ska först ut på Öster behöver vi begränsa antalet
Fysiska begränsningar? Ange i anmälan om du har fysiska hinder som gör att du har svårt att göra vissa arbetsmoment. Det kommer att finnas något att hjälpa till med för alla, oavsett fysisk förmåga
Frågor? Kontakta kansliet via kansli@ostgk.se

Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans med er medlemmar! 

  För anmälan till städdagen - klicka här...  
 
VÄLKOMMEN MARTIN LEXÉN

Martin Lexén, vår nya restaurangchef, berättar om sig själv: 

"Jag älskar den speciella energin som skapas i och omkring en golfrestaurang. Vi har de förväntansfulla golfarna på väg ut på banan, sen spelarna som med olika sinnesstämningar avslutar och summerar golfrundan och övriga gäster som är där för matens och miljöns skull.

Det hela började när jag som fjortonåring sommarjobbade på en restaurang i Östersund och bestämde mig för att bli kock. Jag genomgick en gymnasial restaurangutbildning och jobbade som lärling i ett bageri. Därefter blev det militärtjänst som köksmästare på HMS Falken, ett av svenska flottans segelfartyg.

Jag tog mig vidare från havet till fjälls och säsongsjobb i Åre. Mitt kunnande byggde jag upp på några av Jämtlands bättre restauranger och fick bland annat äran att vara kock åt dåvarande landshövdingen. Flytten gick vidare till Stockholm och nya utmaningar. Genom åren har jag drivit skärgårdsrestaurang, konferensanläggning, caféer, lunchrestauranger, a la carterestauranger och tillagning av mat för skolungdomar. De senaste fyra åren har jag varit verksam som krögare på Bro-Bålsta Golfklubb.

Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften att ta över som restaurangchef och att få vara en del av att förvalta och vidareutveckla den restaurangdrift som redan i dagsläget är mycket bra. Först och främst vill jag komma igång och lära känna verksamheten så fort som möjligt för att bygga upp ett förtroende både hos mina medarbetare och hos er medlemmar. Min intention och målsättning är att fortsätta skapa en naturlig mötesplats året runt där både medlemmar och externa gäster trivs och gärna spenderar tid, även om det inte är förknippat med en golfrunda.

Jag hoppas att ni medlemmar vill föra en öppen och ärlig dialog med oss i restaurangen. Berätta vad som saknas och vad som, i ert tycke, kan förändras och förbättras. Vårt mål är att skapa en naturlig mötesplats för alla tillfällen. Jag drivs av den speciella känslan som uppstår när människor samlas kring mat och dryck, när en stunds trevlig samvaro skapar skratt och god stämning.

Kom gärna förbi och prata med mig när ni har vägarna förbi!"

VAD VILL VI SIGNALERA PÅ 1:A TEE?

Ge oss tips på vad som är våra 10 budord

Det finns önskemål om att vi har information vid respektive första tee där våra golfvärdar möter spelare. Vi tänker oss en tavla där spelarna, innan de går ut på golfrundan, kan ta del av några viktiga ord som vi önskar prägla vår anläggning, en skylt med våra 10 budord. 
 
Så tänk efter vad som är Österåkersandan? Vilka ord beskriver en positiv känsla och upplevelse hos oss? Ord som är en vägvisare för hur vi önskar bli bemötta av våra med- och motspelare och av alla vi möter under vår vistelse på klubben.
  För att ge förslag till oss - klicka här...