Medlemsmejl - vecka 18
Hej medlem! 

Senaste nytt från banan. Vi har öppnat tidsbokningen på Västerled och banan öppnar imorgon fredag. Tyvärr lider många av våra greener fortfarande efter den tuffa vintern och oerhört kalla våren. Därför gör vi nu ett antal åtgärder för att skynda på tillväxten och läkningen av uppkomna skador. Vad som gäller just nu och vilka insatser som är nödvändiga kan du läsa om på vår hemsida under nyheter, eller klicka här så länkas du dit...

Greenfeesamarbeten 2022. Vi har även i år fria rundor på flera banor, gäller måndag till torsdag och ett begränsat antal spelare per vecka. Utöver dessa fria speltider har vi flera andra klubbar med bra rabatt på greenfee. Läs mer om våra samarbeten nedan och det finns länk till hemsidan där du hittar årets samarbetsklubbar. 

Nyhet - Shopens Eclectic 2022. I år arrangerar shopen en tävling där du kan förbättra din score. Jämna veckor kör vi Eclectic på Öster by Stenson och ojämna veckor på Västerled. Läs mer om tävlingen längre ned. 

Mera tävlingar! Följande tävlingar är öppna för anmälan och det finns platser kvar. 

 • Lördag 14 maj - Singeltävling by Abacus (du kan även anmäla dig i lag)
 • Helgen 21-22 maj - Långhundraslaget som spelas dag 1 hos oss och dag 2 på Åkersberga GK
 • Måndag 6 juni - Nationaldagsgolfen

Hjärtstartare på anläggningen. Om olyckan skulle vara framme har vi flera hjärtstartare, mer information om var de finns hittar du längst ned i mejlet. 

Soliga hälsningar från personalen på klubben

GREENFEESAMARBETEN 2022

Passa på att spela på våra samarbetsbanor under året!

Vi har även i år fria rundor på flera banor, gäller måndag till torsdag och ett begränsat antal spelare per vecka. Utöver dessa fria speltider har vi flera andra klubbar med bra rabatt på greenfee.

Ny rutin för att boka starttider på Åkersberga GK

Vid bokning och nyttjande av de 20 fria tider som vi har varje vecka på Åkersberga har vi en ny rutin. Det innebär att du inte kontaktar klubben för bokning utan det sker vi en egen bokningssida. För att boka in starttid på Åkersberga GK loggar du in enligt följande.

Länk till bokningssida: http://www9.golf.se/Login_Company.aspx
Användarnamn:
WX1004-385
Lösenord: 22d220

För bokning av starttid på övriga klubbar kontaktar du aktuell klubb via telefon. 

  Mer information gällande samarbeten, klicka här...  
 
NYHET - SHOPENS ECLECTIC

Tävlingen genomförs under säsongen 2022 mellan 2/5 – 2/10

Jämna veckor går tävlingen på Öster by Stenson och ojämna veckor på Västerled. 

Spelform
Spelformen är slaggolf över 18 hål. Vi spelar alltid från tee 4/56 (herrar) och tee 2/47 (damer).
Shopens Eclectic innebär att du har möjlighet att förbättra din score per hål från ena rundan till den andra. Dvs att du tex gör en bogey (5 slag) på hål 1 på Öster by Stenson så kan du under nästa runda på Öster by Stenson förbättra ditt resultat på hål 1 om du tex gör ett par (4 slag).

Shopens Eclectic

 • Du kan vara med och tävla 1 (en) gång under varje tävlingsvecka, du väljer själv vilken dag.
 • Du anmäler dig och betalar avgiften före rundan.
 • Det går inte att delta och lämna in flera resultat samma vecka. Utan ny chans får du två veckor senare att förbättra ditt resultat. 
 • Varje vecka uppdateras ditt eclecticresultat, förutsatt att du varit med och tävlat. Varannan vecka på Öster och varannan på Väster.
 • De fyra (4) bästa nettoresultaten varje vecka vinner presentkort i shopen.
 • Summan på presentkortet baseras procetuellt på antal startande under tävlingsveckan och kan skilja för varje tävlingsomgång. Desto fler spelare som tävlar ju större prispott. 

Klasser
Det finns bara en klass och hcp inom intervallet +6.0 - 54.
Som junior får du vara med och tävla från det år du fyller 13 år. 

Anmälan till tävling och bokning av starttid
Rundan får spelas när som helst under tävlingsveckan, du bokar din starttid själv via Min Golf. Tävlingsavgift betalas i shopen innan du går ut och tävlar. Om du spelar din tävlingsrunda innan shopen har öppnat kommer du in direkt efter rundan och meddelar detta samt betalar din tävlingsavgift. 

Betalning och scorekort
Tävlingsavgiften är 100 kr/person. Scorekort hämtas i shopen före start. Före och efter shopens öppettider finns scorekort utanför shopen.

Registrering av runda
Varje spelare ansvarar själv för att registrera sin runda i Min Golf efter avslutat varv om så önskas. Då vi matar in tävlingsresultaten först på måndagen efter genomförd tävlingsvecka, sker ingen hcp-justering i tävlingen. Ditt tävlingsresultat påverkar endast din score i Eclectic för året.   

Omgångens resultat
Omgångens resultat matas in i GIT dagen efter avslutad tävlingsvecka (måndag) där också resultatlistan och ställningen i Shopens Eclectic visas. Särskiljning vid lika resultat avgörs enligt följande: spelhcp, matematiskt (sista 9, 6, 3, 1) och sist lottning. 

Shopens Eclectic 2022
Vinnaren av årets Eclectic är den spelare som har det lägsta Eclectic resultatet under säsongen. Vi korar två vinnare, en på varje bana. Särskiljning vid lika resultat avgörs enligt följande: flest spelade ronder, spelhcp och sist lottning.   

Tävlingssamordnare
Tävlingssamordnare för onsdagsgolfen är Österåkers Golfshop.

  Mer information om tävlingen finns på hemsidan...  
 
HJÄRTSTARTARE

Om olyckan skulle vara framme är det bra att veta att vi har flera hjärtstartare på anläggningen

Vem som helst kan drabbas av plötsligt hjärtstopp och det är oerhört viktigt att agera omedelbart. Den enda behandling som är bevisat effektiv vid hjärtstopp är hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare. Våra hjärtstartare är enkla att använda då de ger tydliga och enkla instruktioner.

Våra hjärtstartare finns på följande ställen:

 • På entréplan i klubbhuset utanför shopen (vid fikaplatsen)
 • Mellan toaletterna i The Lake House
 • När vi har en Marshall i tjänst har denne med sig en hjärtstartare

Prata gärna med oss i personalen om det är något du undrar över. Fast personal har genomgått en utbildning i både HLR och hur hjärtstartaren fungerar.