Medlemsmejl - vecka 22
Hej medlem! 

Information från banan 
Nu har det äntligen tagit fart med tillväxten och banpersonalen jobbar hårt för att hinna sköta, trimma och klippa alla ytor. Greenerna blir sakta men säkert bättre för varje vecka. Vi ställde några frågor om status på banorna till vår banchef Erik. 

Tävlingshelg 11-12 juni
Lördag den 11 juni spelas Äkta Makar/Sambos på Öster by Stenson och söndag den 12 juni kan du delta i Singelgolfen by Abacus där du även kan anmäla ditt 2-mannalag. Mer om tävlingarna hittar du nedan.

Golf Plaisir resetouren
Platserna börjar fyllas på till lagtävlingen Golf Plaisir 2 juli. För att garantera dig en plats, boka in ditt lag idag. Mer information om tävlingen och länk till anmälan finns nedan. 

REA på golfbagar
Shopen kör en försommar-rea på golfbagar. Passa på att byta ut din bag mot en ny när vi har stort utbud att välja mellan och fina erbjudande där vi erbjuder 20% rabatt. Välkommen in i klubbens golfshop så hjälper vi dig att hitta rätt bag. 

Livat på Hagbykullen
Den 3-6 augusti kommer föreställningen Livat på Hagbykullen spelas hos oss och platsen är våra Hagbystugor. Vad föreställningen handlar om och länk till att köpa biljetter hittar du längst ned i mejlet. 

Bästa hälsningar från personalen

LÄGESRAPPORT FRÅN BANAN

Vi ställde några frågor till Erik Gripenberg, banchef på klubben 

Nu har vi fått en hel del regn, hur påverkar det banorna? 

  • Regnet är till allra största del positivt för våra banor och tillväxten har nu verkligen kommit igång med full kraft. Vi jobbar oerhört hårt för att hinna med alla skötselmoment på våra grönytor för att möta den snabba tillväxten. Stor tillväxt, men inte på döda ytor efter vinterskador. 

Hur ser bemanningen ut på banan?

  • En stor del av vår sommarpersonal börjar först när skolorna slutat, en bit in i juni, då har vi full bemanning för att möta högsäsongen på banorna. I denna period med kraftig tillväxt och när vi inte kommit upp i full personalstyrka gör vi allt vi kan för att hinna hålla allt i bra skick. Vi klipper ruffar, fairways, bunkerkanter och blåser bort klippspill. Det kan just nu stundtals upplevas att gräset är lite långt och arbetet eftersatt, men vi hoppas att inom några veckor vara ikapp.  

Hur mår våra greener? 

  • Vi har fortfarande ett antal greener som vi kämpar hårt med. Vi gör verkligen allt i vår makt för att skynda på grodd och tillväxt på dessa skadade ytor. Vi har stödsått samtliga greener med sämre kvalitet fyra gånger under senaste månaden, samt gödslat och dressat dem tre gånger i veckan. Det är för att skydda både fröet, grodd och när väl fröet börjat växa. Gräset är som mest ömtåligt första 14 dagarna efter det har börjat gro. Där vi har skador och gjort nysådd och försöker etablera gräs har det svårt att komma igång då vi fortfarande har en ganska låg marktemperatur. Vi har endast 9 grader på några centimeters djup idag den 2 juni och det är först vid 14 grader i marken som det börjar ta fart. 

Går det åt rätt håll?

  • Ja, vi ser att det börjar gå åt rätt håll. Stödsådden börjar synas på greenerna. Vi tar bilder vecka för vecka för att jämföra och ser tydligt att det börjar bli mer grönt än brunt. I framkanten på både hål 8 och 14 på Öster by Stenson ska det under lördagen rullas ut gräs. Under lördagen kommer därför hål 8 och 14 ha provisoriska greener under tiden vi arbetar. 

Finns det några nackdelar med regnet? 

  • En nackdel med den mängd regn vi fått är att vi ej kan behandla maskros och annat ogräs. Vi ligger ca en vecka efter planeringen på grund av förra och denna veckas nederbörd. På Öster by Stenson har vi precis gjort arbetet och siktar på att behandla även Västerled, Korthålsbanan och övningsområdet i slutet av denna vecka. Sen tar det några dagar innan ogräs och maskrosor försvinner efter behandlingen. En annan nackdel regnet innebär är att vi inte kan klippa ytorna, såsom bunkrar och fairways. Då vi dels kan göra mer skada än nytta samt i vissa moment kan det innebära en säkerhetsrisk för personalen, då vi arbetar med roterande knivar och cylindrar på våra maskiner.  

Är det något mer du vill lyfta från banteamet?

  • Jag och hela mitt team vill rikta ett stort tack till alla er som förstår hur vi sliter och verkligen försöker få till så bra golfbanor som möjligt. Så tack för ert pepp, det värmer i allt slit på banan just nu. 

TÄVLA DEN 11 OCH 12 JUNI

Nästa helg har vi två tävlingar på klubben

Det finns fortfarande platser kvar, anmäl dig idag!

Lördag 11 juni - Äkta makar/Sambos

Huvudsponsor: ZoundIndustries
Bana: Öster by Stenson
Start: Kanonstart kl. 09.00
Spelform: Foursome
Pris: 350 kr/p i startavgift inkl. mat efter rundan
Greenfee: 1000 kr/p
Antal startande: max 60 par
Övrigt: Bästa lag med två Österåkersspelare vinner årets KM för ÄM/Sambos


Söndag 12 juni - Singelgolfen by Abacus

Huvudsponsor: Abacus
Bana:
 Västerled
Start: Kanonstart kl. 09.00
Spelform singeltävling: Singel slaggolf
Spelform lagtävling: Bästboll slaggolf
Pris: 350 kr/p i startavgift inkl. mat efter rundan
Greenfee: 1000 kr/p
Antal startande: max 120 spelare


GOLF PLAISIR RESETOUREN

Den 2 juli spelas en av deltävlingarna av Golf Plaisir Resetouren på Öster by Stenson

Det vinnande paret går vidare till Resetourens Sverigefinal som spelas den 25-26 september på Mauritzberg Slott & Golf. Från Sverigefinalen går fyra par vidare till den stora finalen som spelas på Costa Navarino i mars 2023.

Startavgiften är 820 kr/lag och greenfee tillkommer för icke medlemmar. Tävlingen är en 2-manna scramble med kanonstart. Anmäl ditt lag idag, tävlingen brukar snabbt bli fullbokad. 

  För anmälan - klicka här...  
 
STOR REA PÅ GOLFBAGAR

20% rabatt på alla golfbagar

Passa på att unna dig en ny golfbag. Vi ger 20% rabatt på samtliga bagar i lager. Det finns bagar från Callaway, Mizuno, TaylorMade och Titleist i vår golfshop.

Shopens öppettider är måndag-torsdag kl 07.30-19.00 och helger kl 07.30-18.00.
Välkommen in!

Erbjudandet gäller fram till den 19 juni 2022.

LIVAT PÅ HAGBYKULLEN 3-6 AUGUSTI

Picknick och helhetsupplevelse från en svunnen tid

Livat på Hagbykullen är en föreställning som pågår hos oss den 3-6 augusti och platsen är våra Hagbystugor. 

Några ord om föreställningen:

Livat på Hagbykullen erbjuder dig inte en tidsmaskin, men en upplevelse utöver det vanliga! När du tar dig till fots genom den snitslade slingan börjar du möta en magisk värld med både barn och vuxna från 1700-talets Hagbykullen. På vägen mot kullen får du med dig en picknickpåse med plockmat, färskt bröd samt Lillemors saft.

Slå dig ner på din filt, ta del av historieberättare från förr, lyssna på livemusik och bara njut av den goda picknicken ute i gräset bland kaniner och vikingagravar under eftermiddagen. När det börjar dra ihop sig till föreställning kommer Ugglan att hämta de modiga barn som vill sitta längst fram och därefter får lite spakare vuxna ta med sin filt och följa efter.

  Mer information och bokning - klicka här...