Medlemsmejl - vecka 25
Hej medlem!

Vi kommer att stänga rangen i början på nästa vecka för att göra klart arbeten med bland tråd för vår robotgräsklippare. Rangen är helt stängd mellan kl. 16.00 måndag den 27 juni och fram till kl. 09.00 tisdag den 28 juni. Inget spel får förekomma då vi har personal ute på hela rangen. Tack för visad hänsyn!

Denna vecka informerar vi även om följande:

• Status på träden som planterats på Öster by Stenson
  • Vår nya vassbåt som ska göra det fint i dammarna
  • Medlemsresan i höst med Peter och Maria
  • Vinnare av lunchkuponger i veckans tävlingar

Imorgon välkomnar vi 100 tävlande som ska spela shopens midsommarscramble på Öster by Stenson. Vi som jobbar ser fram emot att få inleda firandet med er och till er alla andra medlemmar som firar på annat håll önskar vi en riktigt fin midsommar!

Somriga hälsningar från personalen

PS. Vi har lite andra öppettider under midsommar på klubben, vad som gäller hittar du på hemsidan under nyheter.

TRÄDEN PÅ ÖSTER BY STENSON
Flera av de nyplanterade träden har inte klarat den tuffa vintern

I veckan har vi haft VD och ägare Daniel Johansson från Tönnersjö Plantskola på plats för att besiktiga våra träd. Det konstaterades att vi utfört plantering och skötsel helt enligt rekommendationer. Den tuffa vintern samt vårens temperaturväxlingar är anledningen till att träden inte riktigt klarat att slå ut eller ser bruna ut i bladen. Våra träd har tyvärr fått en tuff start vilket kan hända när man jobbar med levande material.

Vissa träd kommer att bytas ut

Vi kommer att få hjälp med nya träd och Tönnersjö kommer att stå för hela kostnaden. Personal på trädgård/bana kommer att utföra jobbet med att ta bort de träd som inte kickar igång. Tidsplan för när det ska ske tas fram de närmaste veckorna och utbytet av träd kommer troligen att ske i olika omgångar.

VI HAR BLIVIT MED VASSBÅT
Nu när värmen och sommaren kommit ser vi en kraftig tillväxt i våra dammar av sjögräs, vass och övriga vattenväxter. Det gäller främst på Öster by Stenson.

Tidigare år så vi hyrt in ett företag med vassbåt som rensat dammarna. Till denna säsong har vi investerat i en egen vassbåt för att sköta dammarna.

Med anledning av världsläget blev leveransen av båten lite försenad. Nu är den äntligen här och personal på banan har i veckan fått utbildning för att lära sig hur den fungerar. Det vi börjar med är att rensa i dammen mellan hål 9 och 18 framför The Lake House. Vi kommer köra den så mycket vi mäktar med de kommande veckorna och ser fram emot att inom kort presentera snygga vattenhinder med en klar vattenspegel i alla våra dammar.

Vi vet att det finns ett behov av denna typ av båt och tjänst hos våra grannklubbar i närområdet. Vår plan är att vi erbjuder denna tjänst där företag och föreningar kan hyra in vassbåten inkl. förare och därigenom får vi igen lite pengar på vår investering.

MEDLEMSRESA I HÖST

Följ med Maria och Peter till Abu Dhabi i höst

Klubben ordnar flera golfresor per år och vi har både resor med spel eller speciella träningsresor. I höst är det åter dags för en medlemsresa till varmare breddgrader. Häng med Maria och Peter till Abu Dhabi för massor av härlig golf och chans att utveckla ditt spel.

Resan går till Al Ain och datumen är 7-14 november 2022.
Vi garanterar en skön och kul upplevelse, boka in din plats redan idag!

För mer information - se vår hemsida...

VINNARE I PUTTÄVLING OVH KORTHÅLSBANAN

Här presenterar vi vinnarna i förra veckans tävlingar på Himalayan och Korthålsbanan

Himalaya - putttävling
  • Bästa score - Roland Grönlund
  • Lottning - Seija Kassila

Korthålsbanan
  • Bästa score - Hampus Bergstörm

Grattis, ni har en varsin lunchkupong att hämta på kansliet!