MEDLEMSMEJL FRÅN ÖSTERÅKERS GOLF - VECKA 38
Hej Medlem! 

Wow vilken invigningsdag vi fick uppleva! En minnesvärd dag för både medlemmar och oss som jobbar. Så mycket glädje, stolthet och värme. Tack alla ni som kom. Läs mer om dagen nedan. 

Hösten är här och vi har haft vår första frostmorgon på banan. Vad gäller vid frost? Svaren på den frågan och även vad som händer på banorna i övrigt får ni av Head Greenkeeper Erik.  

Vi kommer att införa marshalservice på klubben. En funktion som förhoppningsvis ger dig som medlem och även gäster utökad service samt bättre kontroll på vad som händer på och utanför banan. 

Tävla i september och oktober! Det finns platser kvar till återstående tävlingar under hösten och dessa spelas på både Öster by Stenson och Västerled. 

Soliga hälsningar från personalen

INVIGNINGEN 15 SEPTEMBER BLEV MYCKET LYCKAD

Vilken fantastisk dag det blev i söndags!
Tack alla medlemmar med familjer som var med.

En dag fylld av glädje och stolthet över det vi har åstadkommit och stor lycka över att få fira detta tillsammans med dig som medlem. Det var oerhört spännande att få se Henrik, Richard, Daniela och Camilla bemästra banan i den riktigt tuffa vinden! Vi vill också rikta ett stort tack till alla frivilliga som såg till att vi fick en oförglömlig dag.

Vill du läsa lite mer om vad som skrivits om invigningsdagen och se en intervju med Henrik?

Klicka dig vidare på länkarna nedan:  
INFO FRÅN ERIK OM LÄGET PÅ BANORNA
Hej på Er! 
 
Vi har nu kommit förbi mitten av september och även om jag jobbat med detta de senaste 22 åren blir jag ändå lika förvånad över hur fort en säsong faktiskt passerar. Men oj vilken säsong vi har haft! Västerled övervintrade okej för att sen vara bra större delen av säsongen. Arbetet på Öster by Stenson gick bra och vi kunde öppna banan med ett KM på fantastiska spelytor, för att därefter nå delmål ett - invigningen den 15 september. Vilken härlig dag vi fick och jag blev väldigt imponerand av våra medlemmar som gick med vid uppvisningsspelet och verkligen respekterade banan och alla kringområden. Tack för det! 
 
Närmaste framtiden har vi fokus på banan för invintring. Vi kommer att hålla banorna så torra som möjligt och kommer även att höja klipphöjden litegrann. En torr yta är mindre känslig för grässjukdommar och ett längre grässtrå kan lagra mer energi, vilket behövs när solens timmar minskar och temperaturen sjunker.
 
Nästa vecka luftar vi greenerna på Öster by Stenson samt stora nya puttinggreen. Vi luftar med Cross Tine d v s en luftningspinne som ger största möjliga gasutbyte i green, men samtidigt minsta möjliga påverkan på ytan. Direkt efter luftning vältar vi för att ta bort eventuella små ojämnheter och vi byter hål. Arbetet är planerat till måndag 23/9 då Öster by Stenson är stängd för återhämtning. På Västerled är arbetet till huvudsak inriktat på att hålla ytorna torra. 
 
Jag vill påminna om vad som gäller vid frost. Vi har haft några frostmorgnar och vi har flera kalla dagar att vänta. Är det frost så är det absolut förbjudet att beträda golfbanorna och det gäller även övningsgreenerna. Jag med min personal informerar så fort det är spelbart igen. Är du minsta tveksam så avvakta med att gå ut, tills du får ett okej från banpersonalen. Oavsett vem du är eller vad ditt syfte med golfrundan är så är det stängt vid frost. Vi kan tyvärr inte styra detta och inte heller påskynda frostens försvinnande.
 
Bokade tider "fryser inne" det vill säga är förbrukade när banorna är stängda för frost. Du får istället boka om till första lediga tid när banan åter är spelbar. 
 
Ha en fortsatt fin höst! 
 
Med vänliga hälsningar 
Erik Gripenberg Head Greenkeeper 
  För att se ett bra klipp om hur frosten påverkar - klicka här...  
 
VÅR NYA MARSHALSERVICE

Värdskapet är viktigt för oss på klubben och inför därför en Marshalservice

Vår strävan är att våra medlemmar och gäster ska få ett proffsigt bemötande och känna sig välkomna. Vi vill kontinuerligt åka ut på banan för att säkerställa speltempo samt följa upp återställning av uppslagen torv, lagning av nedslagsmärken samt krattning av bunkrar. Vi vill även följa upp betalningar av greenfee och padelhyra.

Tillsammans med två engagerade och supertrevliga golfande medlemmar utvecklar och testar vi vår nya ”marshalservice”. 
De två marshals ni kommer att möta på anläggningen är Christian Palén (på bilden ovan) och Bertil Nordström.

K CLUB, SISTA CHANSEN OCH SHOPENS HÖSTSCRAMBLE

Passa på att tävla i september och oktober!  

LÖRDAG 28 SEPTEMBER - K Club Invitational
Vinnande lag får 3-nätter boende + golf på K Club Irland! 

Bana: Öster by Stenson
Spelform: 2-manna scramble (OBS! medlem+gäst) 
Start: kanon kl 09.00
Sista dag för anmälan: 25/9

LÖRDAG 5 OKTOBER - Sista chansen med annual dinner
Anmäl ditt 4-mannalag eller ensam så blir du lottad i ett lag! 
Bana: Västerled
Spelform: 4-manna scramble (OBS! endast för medlemmar)
Start: kanon kl 11.00 och middag på kvällen
Sista dag för anmälan: 2/10

SÖNDAG 20 OKTOBER - Shopens höstscramble
Anmäl ditt 4-mannalag eller ensam så blir du lottad i ett lag! 
Bana: Öster by Stenson
Spelform: 4-manna scramble (Öppen för både medlemmar och gäster)
Start: kanon kl 10.00
Sista dag för anmälan: 16/10

Boka in dig nu för att garantera dig en plats.
Bokning sker via MinGolf och där finns även mer information om tävlingarna. 

  För att se hela tävlingskalendern 2019 - klicka här...