MEDLEMSMEJL FRÅN ÖSTERÅKERS GOLF - VECKA 43
Hej Medlem! 

Nu stänger vi för säsongen - söndagens fullbokade tävling fick avrunda säsongen på Öster by Stenson och banan får nu vila över vintern. Söndag den 27 oktober är det sista speldag på Västerled för i år. Läs mer nedan om vad vår duktiga banpersonal gör för att invintra våra banor. 

Nu summerar vi året - vad händer på kansliet, i shopen och restaurangen nu när säsongen lider mot sitt slut? Vi jobbar för fullt med summeringen av året och tittar redan mot 2020. Läs mer om öppettider och annat som händer bakom kulisserna på klubben. 

Fredag 15 november är sista dagen för att tömma bagskåpet - om du inte vill behålla ditt skåp nästa år, vänligen meddela det till kansliet senast den 10 november. Dessvärre finns det inte möjlighet att förvara några bagar i förrådet över vintern, utan alla skåp måste tömmas. 

Höstmöte om en månad - torsdag 28 november kan du boka in i din kalender. Det är datumet för klubbens höstmöte. Inom kort kommer kallelse till höstmötet och anmälningssida så att du kan meddela att du vill delta.

Hösthälsningar från personalen

ERIK RAPPORTERAR FRÅN BANORNA

Öster by Stenson har nu stängt för säsongen och Västerled stänger 28 oktober

Nu på söndag den 27 oktober är det sista speldag på Västerled för i år. Även våra två övningsgreener stänger efter söndagens spel. Vår fina driving range håller vi öppen så länge det är möjligt att plocka upp bollarna. Där vet vi inte exakt datum just nu, så håll utkik på hemsidan och Facebook.

Anledningen till att vi stänger är bland annat att väderprognosen lovar nu minusgrader och även snö under kommande vecka och för att ge Västerled en så bra möjlighet att invintra på bästa sätt så är stängning nödvändigt. Vi kommer påbörja vårt arbete med vintertäckning av greener samt att fortsätta jobba med att stå emot sjukdomstrycket som har varit och är enormt högt då hösten varit lång, blöt och faktiskt ganska varm. Vi ligger bra till med luftning av samtliga ytor och vi har en topdressning med sand kvar på greenytorna innan vi är nöjda för i år. Allt detta gör vi för att hålla en torr yta både för nu och på lång sikt, då grässjukdomar trivs bäst i fuktiga miljöer. 
 
Jag hoppas ni haft en bra säsong och jag önskar er alla en härlig vinter!
 
Med vänliga hälsningar 
 
Erik Gripenberg 
Head Greenkeeper
 
VAD HÄNDER PÅ KLUBBEN JUST NU?

En fantastisk golfsäsong börjar lida mot sitt slut! Vilket år vi haft då vi äntligen öppnade nya banan som togs emot med stora hyllningar. 

För oss som jobbar på klubben fortsätter arbetet in på hösten och över vintern.
Vad händer just nu på de olika avdelningarna?


KANSLI

Vi på kansliet som jobbar med olika verksamhetsområden är just nu i knyta-ihop-säcken fasen. 

Klubbladet dimper ner i era brevlådor någon gång i mitten av november. Vi samlar för fullt in material och bilder samt skriver texter för att ge er en härlig återblick på säsongen som gått. 

Höstmötet närmar sig och vi ska till mötet ha summerat verksamhetsåret för de olika kommittéerna och tagit fram planer för säsongen 2020. 

Vi har telefontid kl 9-12 måndag till torsdag om du behöver prata med oss. Det går alltid bra att mejla till kansli@ostgk.se och vi återkopplar så snart vi kan. 


SHOP OCH CUSTOM FITTING

Slutrean fortsätter där vi tömmer shopen på varor och har otroligt låga priser. Det börjar tunnas ur, men fortfarande finns massor av fina fynd. De produkter vi framför allt fortfarande har kvar av är bollar, klubbor och damkläder. 

Passa på att göra en custom fitting (utprovning av klubbor) när du fortfarande har mycket golf i kroppen. Kontakta Daniel för att boka in en tid via mejl daniel.gustavsson@ostgk.se 

Vi har under vecka 43 öppet dagligen kl 8-16 om du vill besöka shopen. Från och med vecka 44 justerar vi öppettiderna och då gäller måndag till fredag kl 9-16 och stängt över helgen. 

Det går alltid bra att mejla till shop@ostgk.se och vi svarar så snabbt vi kan. 


RESTAURANG

Vi fortsätter med våra luncher fram till torsdag 28 november som serveras vardagar mellan kl 10.00-14.30 och restaurangen har öppet till kl 17.00 på lördag 26 oktober och till kl 16.00 på söndag 27 oktober. 
Fr.o.m. måndag 28 oktober har restaurangen öppet till kl 15.00 på vardagar, helger stängt.

Den 29 november börjar vi servera våra populära julbord och från det datumet och året ut serverar vi inte dagens lunch. 


RANGEN OCH PUTTINGGREENER

Driving rangen är öppen tills vidare. Det går alltid bra att använda Solo-kortet eller ditt kreditkort för att köpa bollar i automaten. 

Båda våra puttinggreener är öppna veckan ut, sista speldag 27 oktober.