MEDLEMSMEJL VECKA 47
Hej Medlem! 

På söndag stänger vi Västerled. Vår head greenkeeper Erik berättar nedan om senaste nytt från banan och vad som står på arbetsschemat när vi stänger för säsongen. Viktigt information även till dig som vill promenera på våra banor. 

Vi önskar dig en riktigt fin helg!

/Personalen

NU STÄNGER VI VÄSTERLED

Tack för i år!

Efter en riktigt lång och härlig säsong är det nu dags att stänga Västerled. Vi har haft öppet sedan 9 april eller i 230 dagar när vi nu stänger den 22 november, vilket är mycket bra för att vara i vår klimatzon. 
 
Vi går mot kallare temperaturer och under helgen ska det enligt väderprognosen bli flera minusgrader och eventuellt även snö. Vilket kan innebära att vi är tvungna att hålla banan stängd på grund av frost eller snö. För senaste nytt gällande frost och om banan är öppen, gå in på Facebook och välj Österåkers Golfklubbs sida. 
 
Nu börjar invintringen på riktigt
Vi har valt att vänta med de jobb vi måste göra, för bästa möjliga invintring. Från och med vecka 48 sätter vi full fart med hålpipsluftning av sju greener, solid luftning av elva greener samt luftning av samtliga tees och fairways.
Vi förbereder för vintertäckningsdukar på sju greener och dessa skär vi ner på varje greens ovansida. Detta är arbeten vi inte kunnat göra så länge banan varit öppen för spel och det går inte heller att göra detta när frosten och vintern väl slår till på riktigt. Nu har vi ett tajt schema för att hinna med samtliga viktiga insatser på banan innan vi tar lite ledigt över jul och nyår.
 
Promenera gärna men använd vägarna
När banorna är stängda har vi många som vill använda våra banor som promenadområden. Ni är varmt välkomna, men vi önskar att ni håller er till de vägar som finns. Det är främst för att vi vill skydda gräset så mycket som vi kan, men även då vi gör vissa arbeten som innebär att gräset ej får beträdas inom t.ex. 24 timmar. Om det beträds under tiden kan det göra mer skada än nytta och vår arbetsinsats går då förlorad. Förbudet att beträda banorna gäller även för hundar. 
 
Följande gäller för övriga områden där vi håller fortsatt öppet:
  • Driving rangen - öppen tills vidare, så länge det går att plocka bollar och att det är snöfritt
  • Lilla puttinggreen - öppen tills vidare, så länge greenen inte tar skada samt att det är frost- och snöfritt
  • Konstgräset på övningsområdet - öppet så länge det är snöfritt

Varmt tack för denna säsong och vi önskar er en bra vinter! 

Med vänliga hälsningar 
Banteamet på Österåker