MEDLEMSMEJL FRÅN ÖSTERÅKERS GOLF - VECKA 49
Hej Medlem!

Vi sänker priserna på konferenspaketen till 2020. Boka din konferens på klubben och kombinera den gärna med golf, padel eller annan aktivitet. Mer info nedan.

Det finns några platser kvar till medlemskvällen den 12 december - kom och umgås och träna lite puttning på klubben!

Det nya världshandicapet införs om några månader. Svenska Golfförbundet har tagit fram mycket bra material som vi delar med oss av nedan.

Betalning av årsavgiften är nu möjligt online via MinGolf. Tidigare idag ska du ha fått ett extra medlemsutskick med all information om årsfakturering online. Tack för att du väljer onlinebetalning, då slipper vi mycket administration och klubben sparar tid och pengar.

Hälsningar från personalen

NU SÄNKER VI PRISET PÅ KONFERENSEN

Vi sänker priserna på konferenspaketen till 2020

Boka din konferens hos på klubben! Från och med 1/1-2020 sänker vi priserna. Nya priset för heldagskonferens är 345:- pp ex moms och halvdagskonferens 295:- pp ex moms.

Våra konferenslokaler

Våra möteslokaler har projektor eller LCD storbilds-TV och WiFi. I anslutning till lokalerna finns en möteslounge med fri tillgång till kaffe under hela dagen.

• Lilla rummet upp till 14 personer i skolsittning eller 25 personer i biosittning
  • Stora rummet upp till 24 personer i skolsittning eller 40 personer i biosittning

Vad ingår i konferenspaketen?

• I halvdagskonferens (295:-/p) ingår lunch, frukt, vatten och lokalhyra samt fm-kaffe med smörgås alt. em-kaffe med fikabröd.
  • I heldagskonferens (345:-/p) ingår lunch, frukt, vatten och lokalhyra samt fm-kaffe med smörgås och em-kaffe med kaka.

Välkommen att konferera i skön miljö och vi hjälper dig gärna att komplettera ditt möte med golf, padel eller annan aktivetet.

För mer information och bokning:
Tel 08-540 851 65
Mejl restaurang@ostgk.se

MEDLEMSKVÄLL MED PUTTNING 12 DECEMBER

Kom och umgås på klubben med andra medlemmar!

Torsdag den 12 december öppnar vi upp konferensvåningen för umgänge och puttning. Vi erbjuder en medlemskväll där klubbens custom expert Daniel Gustavsson finns på plats med ett brett utbud av olika putters och flera träningsredskap.

Ta med dig din putter så kan du träna i vårt konferensrum som är utrustad med puttmatta och hål. Daniel finns där för tips och råd och kan hjälpa dig så att du har rätt putter för din puttrörelse.

Datum: torsdag 12 december
Tid: kl 17-19
Plats: Konferensvåningen 2 tr upp
Kostnad: Kvällen är kostnadsfri och endast öppen för medlemmar. Vi bjuder på kaffe/te och kaka.
Antal platser: Vi erbjuder 20 platser och först till kvarn gäller. Det finns fortfarande några platser kvar, så skynda dig att boka!

För anmälan - klicka här...

OM NYA VÄRLDSHANDICAPET

Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet.

De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.

Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Grunderna i världshandicapsystemet

• Ett snittsystem. Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Du ser din exakta handicap i Min Golf (från 1 mars 2020).
  • Max exakt handicap blir 54,0. Den tidigare spärren för höjning över 36 är borttagen. Samma förutsättningar för alla, inkluderar alla typer av golfare.
  • Det blir inga handicapgrupper. Alla golfare oavsett handicap får registrera sällskapsronder och ronder från nio hål och uppåt. (Dock kan vissa tävlingar vara indelade eller begränsade utifrån handicap.)
  • Två sätt att registrera. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogeyscore i Min Golf.
  • Ingen förregistrering. Du behöver inte meddela eller registrera i förväg att du vill spela en handicaprond. Har du spelat enligt golfreglerna är det bara att registrera ronden i Min Golf.
  • Godkända spelformer. För att gälla som handicaprond gäller att du spelat ronden enligt reglerna för slagtävling, poängbogey eller maxantal slag (t ex slaggolf).
  • Sköts i Min Golf. Precis som tidigare ser och sköter du din handicap i Min Golf. Där kommer du se din exakta handicap, ronderna snittet baseras på och mycket annat.

Några av fördelarna

• Mer rättvisande. Ett snittsystem reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet, som i mångt och mycket baseras på din allra bästa förmåga.
  • Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
  • Globalt. Din handicap blir jämförbar med spelare från hela världen. Som resande golfare kan du spela med och mot andra spelare på lika villkor oavsett land.

Utbildning

Vi på Österåker kommer att anordna utbildningar och information om de nya handicapreglerna under våren 2020. Håll utkik efter inbjudan via medlemsmejl och hemsida.

Mer info och svar vanliga frågor - klicka här...