Medlemsmejl - vecka 49
Hej Medlem!

- Vad gör ni under vintern? Det är en fråga som vi året runt anställda på klubben får ibland. Vi berättar nedan om vad vi jobbar med när golfsäsongen är slut och innan starten av en ny säsong.

Vi har gjort en film om medlemsundersökningen Players 1st. Klicka på länken i mejlet för att ta del av våra reflektioner och hur vi tar reslutatet vidare i nästa steg. 

Golfsimulator med Trackman 4 hos MOVE Wellnes. Som medlem har du under vecka 50 chans att testa golfsimulator till extra förmånligt pris. Läs mer om erbjudandet nedan. 

Lunch för avhämtning och julmat på beställning. Sedan i måndags erbjuder vi take away lunch och du kan även göra det enkelt för dig i jul och beställa färdiglagad julmat från klubbens restaurang. Många har redan gjort sin bokning, så varmt välkommen med din julorder. 

Vi önskar dig en fin andra advent! 

/Personalen

VAD GÖR VI PÅ KLUBBEN UNDER VINTERN?

En lång golfsäsong

Den 18 oktober stängde vi Öster by Stenson, Korthålsbanan och Halfway House och det lugnade ner sig något på anläggningen. Den milda hösten gjorde att det mesta hade fortsatt öppet fram till 22 november. Det vill säga Västerled, kiosk, range, restaurang, kansli, övningsområdet och våra padebanor. Nu är vi inne i en fas där vi summerar året och planerar för nästa säsong. 


Uttag av semester och intjänade timmar

Först och främst försöker vi vara lite lediga under vinterhalvåret. Vi är en arbetsplats som till stor del tillämpar säsongsbetonad arbetstid. Vilket innebär mer arbetstid under vår, sommar och höst och mindre under vintermånaderna, så att vi landar på en normal årsarbetstid. Därför arbetar de som kan lite kortare dagar på hösten/vintern för att minska ner på övertidstimmarna från säsongen. Dessutom stänger de olika avdelningarna ner allt från 3-5 veckor under december och januari och det är då personal plockar ut semesterdagar och intjänade timmar.

Utvärderingsdagar

Under november har vi utvärderingsdagar där all fast personal utvärderar, summerar året som gått och planerar för kommande säsong. Vi tar med oss erfarenheter, lärdomar och tips för att kunna göra nästa säsong ännu bättre. Dessa dagar resulterar i tydliga planer och måldokument för alla avdelningar.

Städvecka

Varje höst avsätter vi en vecka där personal från samtliga avdelningar tillsammans hjälps åt att rensa och göra snyggt på anläggningen, både ute och inne inför vintervilan. 

Renovering

Under vintern kommer vi att genomföra ett antal nödvändiga renoveringar i klubbhuset. Arbetet har påbörjats så smått, men kommer att ta fart i början på nästa år för att vara klart till säsongsstart.  

Några exempel på vad vi gör på de olika avdelningarna nu under hösten/vintern

LEDNING
Personal- & styrelsekonferens under hösten förbereder vi och genomför konferenser där vi både blickar bakåt och framåt.
- Organisation 2021 Vi utvärderar organisationen och tittar på hur strukturen ska se ut för 2021 samt gör eventuella förändringar och nya rekryteringar.
Ekonomi vi fortsätter med den löpande ekonomin för både klubb och bolag, gör månadsbokslut och efter årsskiftet är det dags för årsbokslut.
- Investeringar - vi tittar framför allt på nödvändiga investeringar för löpande verksamhet som behöver göras under det kommande året. 
Budgetering Under slutet på året gör vi budget för 2021 tillsammans med ansvariga på respektive avdelning och ser till att vi landar en budget.
- Kommunikation Tillsammans med personalen har vi tagit fram material för Q3, höstens klubblad och spelat in flera filmer som kommer visas framöver. Snart är det även dags att sammanfatta året i vår Q4 rapport.
- Tillgänglighet, sammarbetsklubbar, prissättning medlemskap och greenfee är ytterligare några frågor som vi i ledningen jobbar med under vintern. 
- Fastighetsaffärer - ett arbete där vi bland annat följer upp pågående detaljplaner och utvärderar nya möjligheter. 

SHOP
Inköp - under höst och vinter gör vi inköp till 2021. 
Vi rensar - när shopen stängt packar vi ner och lagrar kvarvarande varor och tömmer shopen så gott det går.
Planering - vi gör en planering för kommande säsong med öppettider, personal, kampanjer, aktiviteter osv. 
Custom fitting - så länge det är möjligt och det finns bokningar, gör vi utprovningar vid studion. 
Q1 leverans av varor - det första kvartalet anländer årets varor och då är det främst uppackning, lagerhantering och att bygga upp butiken som gäller. 

KANSLI
Planering och administration - under vintermånaderna planeras och förbereds nästa säsong. Det kan vara bland annat öppettider, bokningsscheman, priser, uppdatering av hemsida, tävlingsprogram, aktiviteter, samarbetsklubbar, klubbverksamhet, rekrytering av säsongspersonal och mycket mer. Ett omfattande arbete där kansliet har en tät dialog med andra avdelningar för att sätta en bra plan för det kommande året. 
Årsfakturering & bagskåp- nästa års avgifter ska läggas upp i systemet och att de blir betalningsbara via MinGolf samt fakturering av bagskåpen. 
Förbereda för stängning - under tiden vi har stängt i klubbhuset är det viktigt att korrekt information finns uppsatt på anläggningen och publiceras på vår hemsida. 
- Medlemskap 20121 - tillsammans med ledningen. 
- Säjl och marknad - vi kontaktar våra företagskunder uppdaterar företagsavtalen för nästa år och planerar in tävlingar och event.
- Padel - banorna är fortsatt öppna för spel fram till den 18 december. Vi summerar ett mycket lyckat år och planerar nästa års aktiviteter och kurser. Vi ser över banorna och utför olika typer av underhåll så att det är i bra skick till kommande säsong. 

BANA
Underhåll, reparation och rengöring av maskinparken.
- Föreberedelser för eventuell vintertäckning av greener.
- Luftning, dressning och behandling med invintringsmedel av alla ytor på våra banor. 
Inköp av material till nästa säsong.
Utbildning av personal i skötsel och program samt planering för rekrytering av nästa års säsongspersonal. 
Utvärdering och analys av året som gått, hur har det sett ut på banorna och planering för kommande år.
Om- och tillbyggnationer - det går åt mycket tid och kraft till de förändringar vi gör till nästa säsong. Arbete pågår med asfaltering av samtliga vägar på Öster, bygget av nya chip- och puttinggreen vid 1:an och 10:an, ny tee 4 på 9:an, ombyggnationerna vid hål 15 och 16 med mera.  

RESTAURANG
Dagens lunch tillagas och serveras fram till 18:e, med ändrade förutsättningar under december då vi endast erbjuder mat för avhämtning. 
Julmat ska tillagas och allt ska levereras den 22-23/12. Inköp, planering och förberedelser för denna "aktivitet" pågår för fullt och det har redan kommit en hel del beställningar.
Planering inför 2021. Samtidigt som restaurangen fortsätter att leverera fram till jul görs även en summering av 2020 och planering för kommande säsong. 
- Rekrytering av personal inför nästa års säsong till både restaurang och kiosk. 

TRÄNARE
Junorträning i Ullna Indoor. Med rådande läge har vi för tillfället träning endast för barn födda 2005 eller senare.
Privatlektioner i Ullna Indoor. 
Intag av elever till golfgymnasiet till läsår 2021/22 pågår för fullt. 
Planering av kurser och träningsprogram för säsongen 2021.  

Det var en del av det som arbetas med på klubben när det är mörkt och kallt ute. Med de planer som redan är satta kan vi säga att vi verkligen ser fram emot nästa säsong :)

EN FILM OM PLAYERS 1ST

Vi har gjort en film om vad medlemsundersökning Players 1st är, vårt resultat och hur vi tar det vidare.

Klicka på länken nedan för en film på ca 25 minuter där vi tillsammans med Anders Hammarström (tidigare klubbrådgivare) förklarar undersökningen och diskuterar resultatet. 

  Länk till filmen...  
 
GOLFSIMULATOR HOS MOVE WELLNESS I BROTTBY

MOVE Wellness Brottby har börjat med med trackman golfsimulatorer byggda av trackman själva för optimal tracking och golfupplevelse.

Den 21:a november öppnade MOVE Wellness sina golflounger från Trackman och de erbjuder golf året om. I en Trackman 4 golfsimulator får du en exakt spelupplevelse och kan välja mellan att spela på banor från hela världen såsom PGA National och St. Andrews. Du kan även träna specifika slag på en Trackman range och i varje golflounge kan man vara upp till 4 personer. 

Som medlem i Österåker Golf ger vi dig möjlighet att prova på golfsimlatorn till extra förmånligt pris. Du får prova-på-priset 200 kr/timme vid spel under vecka 50 (ord pris är 400 kr/timme).

Bokning sker endast via mejl till: simon@movewellnes.se - ange att du är medlem på Österåkers Golfklubb vid bokning. 

 
  För mer information - klicka här...  
 
DAGENS LUNCH SOM TAKE AWAY

Vi fortsätter med våra luncher till 18 december men endast för avhämtning i anslutning till restaurangen. 

Du kan köpa våra luncher på vardagar mellan kl 10-14. Veckans meny finns på hemsidan och länk till denna hittar du längre ner. Du kan ringa/mejla för att boka din lunchbeställning eller bara komma förbi och köpa lunchen på plats! Du betalar och hämtar din lunch vid vår uteservering.
Det går att betala med kort eller swish, även våra klippkort gäller.

Pris avhämtning: 95 kr inkl. dagens lunch, sallad, bröd och smör.
Kontakt: 08-540 851 65 eller restaurang@ostgk.se

Välkommen hälsar restaurangteamet!

  För veckans lunchmeny - klicka här...  
 
VÅR GODA JULMAT FÖR AVHÄMTNING ELLER HEMLEVERANS

Unna dig färdiglagad julmat av bästa kvalitet från klubbens restaurang!

Beställt våra goda klassiker i färdiga paket eller plocka ihop dina egna favoriter av julmat. All mat är lagad hos oss i köket på klubben. Du kan hämta din beställning den 22:a eller 23:e december. Vi erbjuder även hemleverans om du bor inom 15 minuter från klubben. 

Exempel på färdiga paket:

  • Jultallrik för 1 person, 345 kr
  • Julpåse för 2-3 personer, 695 kr
  • Jullåda för 4-5 personer, 1195 kr

Sista dag för beställning är den 15 december. 
Välkommen med din julbeställning.

Beställning görs i formuläret nedan, välj ett av alternativen:

1. Spara ner PDF:en på din dator. Fyll i PDF:en, spara och mejla dokumentet till restaurang@ostgk.se
2. Skriv ut beställningen. Fyll i och lämna den direkt till Österåkers Golfklubb

Beställningsformulär Julmat 2020 | (pdf) | 90,8 KB