Medlemsmejl - vecka 9
Hej Medlem!

Tiden springer i väg snabbt och säsongsstarten kommer allt närmare. Vädret skiftar ordentligt just nu från vitt till grönt, till vitt och sen till grönt igen. En ny härlig golfsäsong väntar runt hörnet och det är förhoppningsvis inte alltför många veckor till öppning. I klubbhuset råder full aktivitet. Då inte bara i restaurangen som varit öppen i en månad nu, utan även i övriga verksamheten. Vi är taggade och känner oss redo för en ny spännande säsong på Österåker. 

Några ord från styrelsen. Ni kan ta del av en sammanfattning av senaste måndernas arbete, vad som händer just nu och en liten blick framåt, som styrelsen skrivit ihop. 

Vi påminner om frågan från valberedningen inför årsstämma och vårmöte 20 april. Valberedningen önskar att ni medlemmar tänker efter om ni själva eller någon ni känner skulle vilja engagera sig och arbeta i bolagets styrelse. Vi söker i första hand en person (gärna kvinna) som har kunskap om det juridiska/juristkompetens. Mejla ditt/dina förslag till valberedning@ostgk.se 

Vår nya butiks- och receptionschef är på plats! Vi är glada att kunna presentera en ny kollega på Österåkers GK. Varmt välkommen Lotta Hager till teamet på Österåker. Lotta berättar nedan om sig själv och hennes tidigare erfarenheter från branschen.  

/Personalen på klubben

NÅGRA ORD FRÅN STYRELSEN

Under årets sista månader var banorna stängda för förberedelser inför vintern. Vad gör styrelse och personal under icke säsong? Jo, det är nu den stora planeringen och arbetet tar vid för nästa säsong.

Styrelsen fortsätter att arbeta med den Road Map över vilka nödvändiga renoveringar och investeringar som vi ser nödvändiga framöver för att utveckla anläggningen. Det överskuggande största projektet är naturligtvis ombyggnaden av Västerled. I övrigt finns bland annat planer på tak över delar av rangens utslagsplatser, uppgradering av maskinhall, en bra och välkomnande entré till anläggningen och klubbhuset, uppgradering av parkeringen och en del annat för att utveckla anläggningen till högsta möjliga medlemsnytta.

Styrelsen arbetar även med svar på motioner från förra årets årsstämma, vilka handlar om att ta fram en policy hur framtida kapitalöverskott ska förvaltas och användas till fortsatt förädling av anläggningen till största medlemsnytta, fondera medel för framtiden samt i dessa orostider försöka beräkna utvecklingen av medlemsavgiften efter ombyggnad av Västerled är klar.

Styrelsens Road Map och svar på motionerna kommer att presenteras på nästa årsstämma.

Mycket av framtida satsningar är förstås avhängigt av att våra markaffärer går i lås och likvida medel kommer in enligt plan. Kommunstyrelsen tog beslut den 12:e december att anta detaljplanen. Därefter har Länsstyrelsen inkommit med synpunkter vilka kommunen svarade på i början av februari. Vi håller nu tummarna för att planen vinner laga kraft under våren och ytterligare likvida medel kommer anläggningen till godo.

En tuff kall vinter och vår 2022 påverkade intäkterna markant där antal rundor av gäster och medlemmar minskade med ca 12000 rundor mot förgående år. Minskat spel påverkade inte bara greenfee intäkter utan sprider sig även till andra intäktsdrivande resultatenheter som restaurang, range, uthyrning och inte minst shopen.

Under året har kostnaderna ökat, i vissa fall väldigt mycket, på grund av ökade kostnader i energikrisens spår på el, drivmedel, råvaror, mm förorsakade av oroligheter i vår omvärld. Styrelse och ledning har gjort bästa möjliga insatser för att parera kostnadsökningarna. Kostnadsökningarna har naturligtvis beaktats i arbetet med bolagets budget för 2023 där högsta fokus har legat på att se fler möjligheter på intäktssidan och samtidigt hålla driftkostnaderna nere utan att inskränka på kvalitén på anläggningen. Budgeten fastställdes på styrelsemötet i februari.

Nu ser vi fram emot en tidig säsongstart för golfen med banorna i bra skick och inte minst att detaljplanen vinner laga kraft.

Glöm inte att hålla igång och träna golf, såväl fysiskt som mentalt.

Vi ses i vår!
Hälsningar
Styrelsen

VÄLKOMMEN LOTTA HAGER

Lotta Hager vår nya butiks-/receptionschef berättar om sig själv: 

"Jag 49 år och bor i Sundbyberg. Man och två killar på 19 och 20 år är min familj.  På min fritid umgås jag gärna med familj och vänner. Som person älskar jag att ha något att göra, men även att ligga i hängmattan och läsa en bok är supermysigt. Matlagning överlåter jag gärna till andra och allt utom tomatsås och blodpudding är supergott. 

Försöker se det mesta positivt och om det inte är det, så finns det säkert något syfte med det. Jag skrattar gärna och ser utmaningar som något att ta tag i. Är en medelgolfare som gärna spelar, men träning är inte min grej. Tycker mycket om de flesta sporter, både att utöva själv eller titta på när andra gör det. 

Min plan var att flytta upp till en skidanläggning och lägga mitt liv och arbetsliv där. Men 1992 bestämde sig min far att bygga Hässelby Golf och min bror och jag var ”tvungna” att hjälpa till. Kunde inget om golf då, men vi fick lära oss. Grävde bunkrar för hand och dressade greener med spade och skottkärra. Fick även lära mig att det fanns olika siffror på klubborna och att de hade olika vinklar.

Blev kvar där i 28 år och drev anläggningen själv de sista 6 åren. Jag hann med det mesta från att klippa greener, starta Pargolfen i Stockholm, plocka bollar och lägga personalschema. Jag sålde anläggningen november 2019 och har sedan dess arbetat på GolfStar i tre år med rangeutveckling och som shopansvarig. 

Ser mycket fram emot att få jobba på Österåkers Golfklubb och att få träffa er medlemmar när säsongen kommer igång!"