Våra banor

Västerled rankad 39 av Sveriges 50 bästa banor
Till säsongen 2016 uppdaterades Västerled med bl a 70 nya bunkrar i torvad linksstil och flera omgjorda greenområden. Denna uppdatering resulterade i att Golf Digest rankar banan som nr 39 av Sveriges 50 bästa banor och som nr 6 i Stockholmsområdet. Västerled är också rankad på plats 68 av Nordens 100 bästa banor. 

Västerled – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Här har bl a Ladies European Tour, European Challange Tour, Lag-EM herrar, Lag-SM, Telia Tour samt ett antal nationella tävlingar ha spelats. Hcp-gränsen på Västerled är 36 för gäster, hcp 54 för medlemmar. 

Österled – Stängd för byggnation

 

Österåkers Golf AB äger och driver anläggningen och har för banans utveckling skapat en banutvecklingsgrupp med uppgift att titta på anläggningens och banans utveckling på kort och lång sikt. Gruppen består av VD Andreas Ljunggren, Banchef Magnus Ljungman, Headpro Peter Michols. I arbetet ingår att skapa och underhålla en långsiktig plan för större arbeten och ombyggnationer på banan.

Har du synpunkter på banan och dess skötsel? Tala gärna med någon av ovanstående så tas Dina synpunkter upp på följande möte. Det går också bra att skicka mail till:
Andreas Ljunggren – andreas@ostgk.se
Magnus Ljungman – banchef@ostgk.se
Peter Michols – peter@ostgk.se

Välkommen att spela på någon utav våra fina banor!

 

Västerleds nya bunkrar inför säsongen 2016

Västerleds nya bunkrar inför säsongen 2016