Bokningsregler & policies på Österåkers Golfklubb

Klubbens bokningsregler är till för att gäster och medlemmar ska veta vad som gäller och känna sig trygga med sin bokning. Respekt för klubbens personal och sina medspelare är något vi värdesätter högt på Österåkers Golfklubb. Har du några frågor, hör gärna av dig till shop/reception.

Tidsbokning
Vi har tidsbokning under hela säsongen alla dagar mellan 05.00-22.00 om inget annat har angivits, lediga starttider syns tydligt i min golf och i terminalen. På helger så är tiderna t.o.m. kl. 12.50 vikta åt medlemmar och deras gäster. Gruppbokning görs över telefon eller genom att skicka oss ett mejl på shop@ostgk.se.

Internetbokning
Bokningen sker i första hand via internet. Reglerna för detta överensstämmer med ovan bokningsregler men sker via inloggning på Min golf på: www.golf.se.
Internetbokning är tillgänglig för både medlemmar och gäster.

Incheckning
Skall ske senast 15 minuter före erhållen starttid i receptionen, via mobilen eller terminalen utanför receptionen för samtliga spelare i bollen. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till sin starttid. Receptionen har också möjlighet att ”fylla på bollarna” med väntande spelare.

Du behöver befinna dig på 1:a tee senast 5 minuter före din starttid.

Gäst
Som gäst, ska du alltid före start betala greenfeeavgift. Om receptionen är stängd så kan betalning göras i terminal, via swish eller genom kontant betalning. Vid kontant betalning använd våra greenfeekuvert som lägges i brevinkastet. Priser för aktuell greenfee finner ni vid incheckningen eller på hemsidan. Vid all bokning måste samtliga spelare i bollen anges med golf-id.

Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs att betala dubbel greenfee och blir dessutom rapporterad till sin hemmaklubb.

Avbokning
Du behöver avboka din starttid så snart du vet att du inte kan spela. Det gör du via min golf eller till vår reception under öppettider.
Tider som avbokas mindre än 12 timmar innan starttid, eller inte avbokas alls debiteras med full greenfee, detta gäller även medlemmar.

Övriga Bokningsregler
För bästa spelrytm på banan fylls alla bokningar i största möjliga mån upp till 4-bollar. På helger så har fyrbollar företräde. Vid bokning av 2-boll så äger klubben rätt att para ihop två 2-bollar till en 4-boll.

Introduktionskort
För spel med introduktionskort (SGF, SGDF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till shop/reception minst två dagar före spel. Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00.
Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf, kompisgolf och golfpaket.

Nyttjande av ovanstående kort kan endast göras en gång per år och gäller endast på Västerled.

Klädsel: För allas trivsel tillämpar vi vårdad klädsel. Golfskor/sportskor är obligatoriskt när du spelar på våra banor, bar överkropp är inte tillåtet.

Hundar: Får medtas ute på banan om de hålls kopplade och om man ”plockar upp” efter hunden med plastpåsar. Hundar är inte tillåtna i våra klubbhus.

Obs! Med hänsyn till allergi och rädsla för hundar så skall spel med hund godkännas av medspelarna i bollen.

Barnvagnar: Är tillåtet ute på våra banor när det är låg beläggning, sunt förnuft gäller och totalansvar från barnets föräldrar.

Kapten i Bollen:
Den spelare som har lägst handicap i bollen är kapten och ansvarar för att övriga spelare i bollen iakttar golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs samt att vår klädpolicy efterföljs.

Välkommen att boka en trevlig golfrond!