Bokningsregler & policies på Österåkers Golfklubb

Klubbens bokningsregler är till för att gäster och medlemmar ska veta vad som gäller, och känna sig trygga med sin bokning. Respekt för klubbens personal och sina medspelare är något vi värdesätter högt på Österåkers Golfklubb. Har du några frågor, hör gärna av dig till receptionen.

Välkommen!

 

Incheckning
Ska ske senast 15 minuter före erhållen starttid i receptionen för samtliga spelare i bollen. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till sin starttid. Receptionen har också möjlighet att ”fylla på bollarna” med väntande spelare. Tidsbokning/Incheckning när receptionen är stängd
Vi har tidsbokning under hela säsongen alla dagar mellan 07.00-19.00 om inget annat har angivits. Gäst kan boka starttid tidigast 7 dagar i förväg. På helger så är tiderna t.o.m. kl. 12:50 vikta åt medlemmar och deras gäster. Gruppbokning görs över telefon eller genom att maila oss. Vissa tider så är receptionen stängd. Sker spel på dessa tider eller under bollrännetid, så ska samtliga spelare, gäller även medlemmar, checka in i terminalen som finns utanför receptionen eller skriva in sig i greenfeeboken som ligger i anslutning till receptionen. Lediga starttider syns tydligt i min golf och på hemsidan.

Gäst
Som gäst, ska du alltid före start betala greenfeeavgift. Om receptionen är stängd så kan betalning göras i terminalen eller genom kontant betalning. Vid kontant betalning använd våra greenfeekuvert som lägges i brevinkastet. Priser för aktuell greenfee finner ni vid incheckningen eller på hemsidan.

Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs att betala dubbel greenfee och blir dessutom rapporterad till sin hemmaklubb.Avbokning
Vänligen avboka din starttid så snart du vet med dig att du inte kan spela. Detta gör du via min Golf eller till vår reception under öppettider. 
Tider som inte avbokats senast 12 timmar innan starttid debiteras med full greenfee. Gäller även medlemmar.

Övriga Bokningsregler
För bästa spelrytm på banan fylls alla bokningar i största möjliga mån upp till 4-bollar. Fyrbollar har företräde. Vid bokning av 2-boll så äger klubben rätt att para ihop två 2-bollar till en 4-boll.

Introduktionskort
För spel med introduktionskort (SGF, SGDF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till shop/reception minst två dagar före spel. Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00.
Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf, kompisgolf och golfpaket.


Nyttjande av ovanstående kort kan endast göras en gång per år och bana.

Klädsel.
 För allas trivsel tillämpar vi vårdad klädsel. Golfskor/sportskor och något på överkroppen är obligatoriskt när du spelar på våra banor.Hundar får medtas ute på banan om den hålls kopplad och om man ”plockar upp” efter hunden med plastpåsar. Hundar är inte tillåtna i våra klubbhus.


Obs! Med hänsyn till allergi och rädsla för hundar så godkännas spel med hund av medspelarna i bollen.


Barnvagnar är tillåtet ute på våra banor när det är låg beläggning på våra banor. Sunt förnuft gäller och totalansvar från barnets föräldrar.

"Kapten i Bollen". 
Den spelare som har lägst handicap i bollen är kapten och ansvarar för att övriga spelare i bollen iakttar golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs samt att vår klädpolicy efterföljs.