Österåkers Golfklubb - en klubb att utvecklas i med mer än bara golf

Österåkers golfklubb ligger tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har närmare 1600 aktiemedlemmar och ca 400 juniorer.

VÅRA GOLFBANOR

VÄSTERLED 18 HÅL
Västerled är av våra två 18-hålsbanor. Banan öppnade 1988 och är av linkskaraktär i lätt kuperad terräng. Den rankas som en av de bästa banorna i Stockholmsområdet. Banan har många spännande utmaningar som bland annat ett långt vattendrag och pottbunkrar i torvad linksstil. 

ÖSTER BY STENSON 18 HÅL
Öster by Stenson
 är vår andra 18-hålsbana som är ombyggd i samarbete med Henrik Stenson Golf Design och öppnades 2018. En amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass, med tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och fina träpalissader. En bana med mycket risk and reward. 

KORTHÅLSBANAN 9 HÅL
Korthålsbanan 
är en 9-håls par-3 bana byggd i samarbete med Henrik Stenson Golf Design och samma karaktär som Öster by Stenson. Banan öppnades 2020 med vit sand i bunkrarna och grässorten är densamma på fairways och greener som på Öster. Samtliga utslag sker från mattaa, de 9 korthålen är indexerade 1-9 men banan är ej slopad och inte hcp-grundande.

TRÄNA HOS OSS

GOLFTRÄNARE
Vi har tre tränare som hjälper dig att utveckla din golf ovasett nivå. Vi utbildar och tränar allt från nybörjare till tourspelare på klubben. 

ÖVNINGSOMRÅDEN
På klubben finns goda träningsmöjligheter med en toppmodern drivingrange med utslag från två håll. Vi har flera puttinggreener, stort övningssområde, studio med Trackman och en korthålsbana med 9 hål. 

PADEL
Välkommen att spela padel på våra tre utomhusbanor. Padelbanorna är öppna för alla och det finns padelracket för uthyrning i anslutning till banorna. Välkommen att boka din tid via MATCHi.

ÄT HOS OSS

RESTAURANG TWOSIXTYFOUR
I klubbens restaurang serveras dagens lunch måndag till fredag, kl 10-14.30. Under högsäsong (sommaren) serverar vi även dagens tips på helgerna mellan kl 11-15 och a´la carte på kvällarna. Vi har närmare 100 sittplatser inomhus och minst lika många på vår härliga uteservering med fin utsikt över Himalayagreenen och Västerleds 18:e hål. 

THE LAKE HOUSE
I vår nya bistro vid vattnet intill 18-hålsbanan Öster by Stenson kan du under golfsäsongen njuta av lättare maträtter. Vårt Lake House har fullständiga rättigheter. Förutom ett 30-tal sittplatser inomhus har vi även en stor uteservering med sol från morgon till kväll och en vacker utsikt över 9:e och 18:e hålet på Öster by Stenson.
  

GOLFUTRUSTNING 

VÄLSORTERAD SHOP
Hos oss hittar du det mesta i golfväg med de stora varumärkerna representerade. Allt från snygga kläder och skor till skräddarsydda klubbor. Vår golfshop 

CUSTOM FITTING
Vi har en custom fitting studio med TrackMan. Vår expert på klubben Daniel Gustavsson hjälper dig att ta fram rätt utrustning. Han är en av de främsta i branschen i hela Europa.  

Välkommen till Österåkers Golfklubb!