Spelare i Elit & Utveckling

Vi har ställt följande två frågor till spelarna.


1. Var bedriver du din vinterträning?
2. Fokuserar du på något speciellt denna vinter?

Sandra Andersson

Läs mer om Sandra på Golfdata, klicka här.

Jag ska bedriva min vinterträning i Sverige på Ullna Indoor.

Förutom att fokusera mycket på teknik för främst långa järn så ska jag även fokusera på att sätta puttar.

Linn Andersson

Läs mer om Linn på Golfdata, klicka här.

Jag kommer att bedriva min vinterträning i Ullna Indoor när jag är hemma i Sverige för juluppehåll. Det blir också en hel del tid på gymmet. 

Jag kommer att fokusera till största del min teknik när det kommer till svingen, för att vara på rätt väg när jag återvänder till USA. Jag kommer även fokusera mycket på min puttning. 

Alice Götbring

Läs mer om Alice på Golfdata, klicka här.

Vinterträningen bedriver jag både i USA och Österåker. Vår höstsäsong här pågår mellan september-1 november. Sen fick vi ”off season” och har då inga fler tävlingar utan vi utvärderar det som man förbättrat under säsongen och det man vill fortsätta att förbättra och fokusera på under vintern inför kommande säsong.

Jag kommer hem under en månad i dec/jan och då bedriver jag träningen i Ullnatältet. I år har jag som mål att fokusera mycket på mitt närspel och rehab då jag fick en stressfraktur i en kota ryggen denna sommar som ställde till det för mig tyvärr.

När jag kommer hem är det lite svårare att träna närspel än här borta i USA så då blir det att träna mycket teknik med min tränare som jag inte träffat sen augusti. Det brukar oftast bli grunder som vi tränar på under den korta tiden jag är hemma!

Lisa Sevenius

Läs mer om Lisa på Golfdata, klicka här.

Jag bedriver min vinterträning mestadels i USA med undantag för den månaden jag är hemma över jul och nyår.

Denna vinter fokuserar jag främst på långa järn och hybrid/spoon. Jag kommer även fokusera lite på rehab och styrka för att förebygga skada.

Ella Götbring

Läs mer om Ella på Golfdata, klicka här.

Linnea Karlsson

Läs mer om Linnea på Golfdata, klicka här.

I Stockholm, Järn6an eller Ullna Indoor. Tränar mestadels fys i nuläget med fokus på stabilitet i bålen och styrka i underkroppen. Jobbar även på att öka rörligheten och tränar löpning. 

Martin Westerlund

Läs mer om Martin på Golfdata, klicka här.

Jag är i West Palm Beach, Florida under vintern och tränar. 

Jag fokuserar dels min träning på att finslipa tekniken inför vårsäsongen samt att jobba på med min fysträning. 

Adam Isacsson

Läs mer om Adam på Golfdata, klicka här.

Nu under vintern så tränar jag på Ullna indoor när jag är hemma i Sverige och förbättrar allt i spelet som går att göra inomhus, sen kompletterar jag det med några veckor i Spanien på La Finca golf i Torrevieja.

Fokus i vinter är närspel och att bygga upp kroppen på gymmet samtidigt som det långa spelet också vässas inför 2020.

Olle Rydberg

Läs mer om Olle på Golfdata, klicka här.

Jag bedriver mesta min vinterträning på University of Mount Olive i North Carolina i USA då jag går på college och har möjligheten att spela året runt. Dock kommer jag varje år hem till Sverige 1 månad över jul och nyår och då bedriver jag min träning på Ullna Indoor och Golf Lab i Sollentuna.  

Det man oftast fokuserar på under vintersäsongen är ens teknik i de olika delarna av spelet. Likaså kommer min vinterträning i år vara fokuserad på svingteknik och en relativt stor del puttning. Puttningen är något jag denna säsong insett måste bli bättre för att nå nästa nivå.

Oskar Nordlund

Läs mer om Oskar på Golfdata, klicka här.

Jag kommer bedriva min vinterträning här hemma i Österåker, framförallt i Ullna Indoor och Sats Åkersberga.

Slutet av hösten och början av vintern kommer jag fokusera på rehab, då jag fortfarande lider av min ryggskada. Förhoppningsvis blir jag av med den så snart som möjligt och då kommer jag fokusera mycket på svingteknik, då mycket av den typen av träning försvunnit för mig det senaste året. Jag kommer då även fokusera mycket på fysträning.

Rasmus Collin

Läs mer om Rasmus på Golfdata, klicka här.

Jag bedriver min vinterträning i Österåker, jag tränar golf inomhus på Ullna Indoor och tränar på ett gym i Åkersberga.

Mitt fokus denna vinter är att öka min klubbhastighet och få en stabilare bollflykt med alla klubbor.

Erik Nordlund

Läs mer om Erik på Golfdata, klicka här.

Jag kommer bedriva min vinterträning främst i Uppsala. Fys och rehab kör jag på Ultimate Performance och golfdelen när jag är tillbaka till det på Upsala GK. 

Primärfokus kommer vara rehab av ryggen. Senaste veckorna har jag gjort fina framsteg och planen är att snart börja långsamt trappa upp golfandet. Det kommer vara en lång process med målet i början av våren, för att vara redo för säsongen. Misstaget jag gjorde sist var att inte bygga upp muskler och rörelser tillräckligt innan jag började svinga igen. Med den kunskapen i bagaget känner jag mig positiv till att jag ska vara tillbaka till ohindrat spel och träning våren 2020!

Christoffer Tarmet

Läs mer om Christoffer på Golfdata, klicka här.

Jag kommer bedriva vinterträningen i Österåker (Ullna Indoor) där jag kommer fokusera på att förbättra tekniken i alla delar av spelet med hjälp av min tränare Jacob. Jag kommer också träna på min rutin samt att ta tydliga beslut för att kunna hantera pressade situationer på tävlingar nästa säsong.

Anton Wilbertsson

Läs mer om Anton på Golfdata, klicka här.

Min vinterträning kommer jag delvis bedriva här hemma i Stockholm (Ullna tältet) samt på gymmet. Kommer också att lägga in mer resor till Spanien under vinter jämfört med tidigare år. I Spanien så kommer jag att spela några tävlingar så som Gecko Tour och Swedish golf tours winter serieis som går i februari. 

Under vinter så kommer jag att försöka lägga lite mer fokus på min teknik inom chip och pitch, just för att kunna få bättre koll på bollflykt som kommer att krävas mer och mer ju högre nivå man spelar på. Men också fortsätta att jobba hårt på de tekniska bitarna i långa spelet för att hålla samma bättre nivå på min ball strike. 

Theodor Westerberg

Läs mer om Theodor på Golfdata, klicka här.

Denna vinter blir golfen lagd på Ullna samt Danderyds golfcenter. Har även en puttingmatta hemma där jag tränar. Sen mestadels av tiden är det mycket gym med fokus på att inte bli skadad inom golfen. Sedan är planen att åka till Spanien under sportlovet och spela golf samt Skåne på påsklovet för att kicka ingång säsongen ordentligt. 

Jag lägger mitt fokus framförallt på puttningen, korta järn samt mentalträning (läser sådan kurs i skolan). Eftersom jag även har ett intresse för gym så blir en del av fokuset på stretch och skadeförebyggande i kombination med allmän styrka. 

Henrik Ahlgren

Läs mer om Henrik på Golfdata, klicka här.

Jag kommer att bedriva min vinterträning hemma i Täby och Österåker. Golf på Ullna Indoor och träna styrka, rörlighet och fys på ett gym i Näsbypark.

Mitt fokus denna vinter kommer ligga på att förbättra tekniken, genomföra mer putträning samt träna styrketräning men även flexibilitet. Närmare våren ska jag lägga större fokus på bollflykt och målträning, för att förbereda mig inför nästa säsong.

Karl Dahlstedt

Läs mer om Karl på Golfdata, klicka här.

Jag kommer bedriva min vinterträning här i Österåker på Ullna Indoor. Där kommer jag framför allt att träna på mina drives så jag träffar mer fairways samt rutin så jag får en bra grund som jag kan lita på i stressade situationer.

Elliot Callert Grahn

Läs mer om Elliot på Golfdata, klicka här.

Jag kommer att bedriva min vinterträning till största del i Ullnatältet men även en stor del på gymmet. När säsongen närmar sig i påsk så kommer jag åka ner till Skåne och träna och spela där. 

Under denna vinter kommer jag att fokusera på att utveckla mitt spel runt och på green. Jag kommer även att lägga mycket fokus på att bygga upp min kropp för att förebygga skador samt att få lite högre klubbhastighet.