Frivilligkåren

Frivilligkårens aktiviteter
Frivilligkåren gör en fantastisk insats för klubben. Kåren träffas varje tisdag klockan klockan 08.00 - 12.00 under perioden oktober - april. Under perioden maj - september rensar vi för det mesta enbart våra vattenhinder, veckodagar kan variera. Gruppen arbetar med att höja finishen på anläggningen så att medlemmar och gäster får en bra golfupplevelse. Vid behov sammankallas gruppen även under andra perioder. I de flesta av Sveriges golfklubbar finns ej utrymme att i budget avsätta pengar för finisharbeten i exempelvis kringområden.

Vi var några som tyckte att det skulle vara önskvärt att öka den "TOTALA FINISHEN" på vår anläggning samt att göra detta på frivillig väg.

År 1996 bildades "Frivilligkåren". I starten var vi 6-8 man och som röjde sly och eldade. Vid några tillfällen blev det ibland för mycket glöd. Följden blev att brandkåren fick nya övningsuppgifter genom att komma och hjälpa oss att hålla elden i schack. Vi har genom åren förbättrat våra eldningskunskaper och numera kallas vi inte för pyromaner. Gruppen har under åren växt och nu är vi ca 18 personer och som namnet antyder så är det inget tvång utan vid varje tillfälle är vi ca 10-12 frivilliga.

Alla dessa gubbar har under åren tillsammans lagt ner ca 18000 arbetstimmar. Inget ser det som en uppoffring utan ett väldigt trevligt sätt att träffas, göra nytta och få känsla för vår anläggning. Förutom sly rensning och eldning gör vi under sommaren även insatser att hålla efter våra vattendrag. Vem tycker inte att exempelvis Västerled med nyrensade vattenhinder är "SOM EN TAVLA".

Mellan varven får vi på olika sätt uppmuntran från klubben, detta är dock inte det väsentligaste utan träffas, ha roligt samt att våra medlemmar och gäster uppskattar en anläggning med bra finish tycker vi är det viktigaste. Den uppmuntran vi får är oftast subventionerad lunch samt den årliga utflykten där vi tillsammans med vår VD och banchef diskuterar utförda och kommande uppgifter. Därefter spelar vi minst två golfrundor på annan ort.

Efter avslutat dagspass badar vi ofta bastu och därefter väntar en välbehövlig lunch i vår restaurang TwoSixtyFour. Under höst och vårdagar blir det ofta 9 hål golf efter avslutat dagsverke och lunch.

Är du intresserad av att "dra ditt strå till stacken" för en förbättrad kvalité på vår fina anläggning ska du höra av dig till Lars-Erik Hoel som ansvarar för gruppens arbete.

Vi erbjuder dig, frisk luft, lite fysiskt arbete en gång i veckan, goa kamrater med en härlig social samvaro.

Välkommen!
Lars-Erik Hoel

Mobil: 070-781 56 02
E-post: l.hoel@telia.com