Frivilligkåren

Frivilligkåren gör en värdefull insats för klubben

Frivilligkåren gör en fantastisk insats för klubben. Kåren träffas varje tisdag klockan klockan 08.00 - 12.00 under perioden oktober - april.

Gruppen arbetar med att höja finishen på anläggningen så att medlemmar och gäster får en bra golfupplevelse. Vid behov sammankallas gruppen även under andra perioder. I de flesta av Sveriges golfklubbar finns ej utrymme att i budget avsätta pengar för finisharbeten i exempelvis kringområden.

År 1996 bildades "Frivilligkåren" då vi var några som tyckte att det skulle vara önskvärt att öka den totala finishen på vår anläggning samt att göra detta på frivillig väg.

I starten var vi 6-8 man och som röjde sly och eldade. Vid några tillfällen blev det ibland för mycket glöd. Följden blev att brandkåren fick nya övningsuppgifter genom att komma och hjälpa oss att hålla elden i schack. Vi har genom åren förbättrat våra eldningskunskaper och numera kallas vi inte för pyromaner :)

Gruppen har under åren växt och nu är vi ca 18 personer. Som namnet antyder så är det inget tvång utan vid varje tillfälle är vi ca 10-12 frivilliga. Alla dessa gubbar har under åren tillsammans lagt ner ca 18000 arbetstimmar.

Ingen ser det som en uppoffring utan ett väldigt trevligt sätt att träffas, göra nytta och få känsla för vår anläggning. Förutom rensning av sly och eldning gör vi under sommaren även insatser att hålla efter våra vattendrag. Vem tycker inte att exempelvis Västerled med nyrensade vattenhinder är "som en tavla". Efter avslutat arbetspass badar vi ofta bastu och därefter väntar en välbehövlig lunch i vår restaurang TwoSixtyFour. Under höst och vårdagar blir det ofta 9 hål golf efter avslutat dagsverke och lunch.

Mellan varven får vi på olika sätt uppmuntran från klubben. Det kan vara subventionerad lunch samt den årliga utflykten där vi tillsammans med vår VD och banchef diskuterar utförda och kommande uppgifter och vi spelar även minst två golfrundor på annan ort.

Är du intresserad av att "dra ditt strå till stacken" för en förbättrad kvalité på vår fina anläggning ska du höra av dig till de nedan som ansvarar för gruppens arbete.

Vi erbjuder dig, frisk luft, lite fysiskt arbete en gång i veckan, goa kamrater med en härlig social samvaro.

Välkommen!

Kontaktpersoner Frivilligkåren: