OM HERRKOMMITTÉNS FOURSOME MATCHSTEGE 2022

Tävlingsledare:  Niclas Hellqvist kan nås via hellqvist42@gmail.com eller 072-4439294
Matchresultat: Mailas till: b.fallborg@gmail.com
Antal platser: 32 deltagare (16 lag)
Anmälan öppnar: 14 februari kl 09.00
Anmälningsavgift: 250 kr
Anmälan och betalning: Via Min Golf
Priser: Pris till de fyra bästa lagen
Bana: Västerled och Öster by Stenson
Tee: 56 och 4
Deltagare: Herrar 20-65 år och medlemmar på Österåkers GK

Speltyp: Matchspel 18 hål. Foursomespel innebär att du spelar i lag tillsammans med en person du har blivit lottad med. Ni slår vartannat slag hela tiden, men innan har ni bestämt vem av er som slår utslagen på de jämna hålen och vem som slår ut på de udda hålen. Även om spelare 1 har hålat ut på föregående hål. Tex hål 1 och det är han som har jämna hålnummer så ska han även slå första slaget på hål nr 2.

Hål där handicapslag tillämpas: I foursome erhåller laget ett gemensamt spelhandicap lika med spelarnas genomsnittliga spelhandicap. Kontrollera i slopetabellen hur många slag respektive spelare får, lägg ihop lagets antal slag, dela sedan med två. Halva slag höjs till närmaste heltal. Sidan med det högre spelhandicapet får tillgodogöra sig hela skillnaden mellan sidornas spelhandicap. Startlistan bestämmer honnören på första tee.

Handicapslag ges per hål, och det lag med lägst nettoscore vinner hålet. Varje lag är ansvarig för att känna till på vilka hål handicapslag ges eller fås, baserat på tävlingsledningens hålindexering (som finns på scorekortet).

Särskiljning: Om matchen är delad efter 18 hål sker särskiljning i första hand med början på hål 1, förutsatt att det finns plats på banan. Om så inte är fallet kan lagen komma överens om att spela avgörandet från hål 10. Tänk alltid på att lämna företräde till spelare som är ute på banan eller har bokat tid. Spelhandicap fördelas i särspel på samma sätt som på de första 18 hålen.

Tävlingstid:
  • Omgång F1 skall vara färdigspelad till 19/6. Omgången spelas på Västerled (Tee 56) alt. Öster by Stenson (Tee 4)
  • Omgång F2 (Kvartsfinal) skall vara färdigspelad till 21/8. Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4
  • Omgång F3 (Semifinal) skall vara färdigspelad till 11/9. Omgången spelas på Västerled, Tee 56
  • Omgång F4 (FINAL + match om tredjeplats) skall vara färdigspelade till 24/9. Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4

Tidsbokning: Det är båda lagens ansvar att kontakta sin motståndare, föreslå speltillfälle och boka starttid. Kan spelarna inte komma överens om lämplig tidpunkt fastställer tävlingsledare speldag och starttid. Det lag som då infinner sig på första tee beredd att spela vinner på walk-over om det andra laget inte infinner sig. Infinner sig ingen av spelarna diskvalificeras båda. Om match ej är spelad innan fastställd slutdag för omgången har tävlingsledningen rätt att utse vinnare via lottning.

Kontaktuppgifter på samtliga deltagare finns i fliken ”Deltagare + kontaktinformation”

Resultatredovisning: Båda lagen ansvarar att utan dröjsmål skicka in resultatet till tävlingsledningen via e-post (räcker med att ett lag skickar in resultatet). Viktigt att detta följs med respekt för övriga spelare och för att slippa extraarbete för tävlingsledningen.

Regler: Tänk på att golfreglerna på många punkter skiljer på matchspel och slagspel. Ha regelboken i bagen och försök lösa eventuella problem på egen hand. Går inte det kan ni kontakta klubben för att få hjälp av våra regelansvariga. Har ni frågor och funderingar kontakta tävlingsledaren på hellqvist42@gmail.com eller telefon 072-4439294

Med reservation för ändringar.