OM HERRKOMMITTÉNS MATCHSTEGE 2022

Tävlingsledare:  Niclas Hellqvist kan nås via hellqvist42@gmail.com eller 072-4439294
Matchresultat: Mailas till b.fallborg@gmail.com
Antal platser: 128 platser och först till kvarn gäller
Anmälan öppnar: 14 februari kl 09.00
Anmälningsavgift: 250 kr
Anmälan och betalning: Via Min Golf
Priser: Pris till de fyra främsta i både A och B stege 
Bana: Västerled och Öster by Stenson
Tee: 56 och 4
Deltagare: Herrar 20-65 år och medlemmar på Österåker

Speltyp: Matchspel 18 hål. Match är en tävling mellan spelare och motspelare som tävlar om varje enskilt hål, där det gäller att spela hålet på färre antal slag netto än motspelaren. Ett hål kan vinnas, delas eller förloras.
Matchen spelas med handicap. Spelaren med den högre spelhandicapen (enligt slopetabell) erhåller skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. Skillnaden i spelhandicapen fördelas enligt hålens index i stigande följd.

Exempel: Om Peter har 15 hcp-slag enligt slopetabellen och Kalle 20 så har Kalle 5 hcpslag som han använder på de 5 svåraste hålen enligt indexeringen. Matchen slutar när återstående hål att spela är färre än endera spelaren är ”upp”, t ex 2 upp med ett hål att spela, vilket anges 2/1.

Hål där handicapslag tillämpas: Handicapslag ges per hål och den med lägre nettoscore vinner hålet. Varje spelare är ansvarig för att känna till på vilka hål handicapslag ges eller fås, baserat på tävlingsledningens hålindexering (som brukar finnas på scorekortet).

Särskiljning: Om matchen är delad efter 18 hål sker särskiljning i första hand med början på hål 1, förutsatt att det finns plats på banan. Om så inte är fallet kan spelarna komma överens om att spela avgörandet från hål 10. Tänk alltid på att lämna företräde till spelare som är ute på banan eller har bokat tid. Spelhandicap fördelas i särspel på samma sätt som på de första 18 hålen.

B-Stege: De spelare som förlorar sin första match går automatiskt vidare till i en B-stege.

Tävlingstid: 

  • Omgång A1 skall vara färdigspelad till 15/5. Omgången spelas på Västerled, Tee 56 eller Öster by Stenson, Tee 4
  • Omgång A2 & B1 skall vara färdigspelad till 5/6. Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4
  • Omgång A3 & B2 skall vara färdigspelad till 26/6. Omgången spelas på Västerled, Tee 56
  • Omgång A4 & B3 skall vara färdigspelad till 14/8 (NY, tidigare 24/7). Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4
  • Omgång A5 & B4 skall vara färdigspelad till 28/8 (NY, tidigare 21/8). Omgången spelas på Västerled, Tee 56
  • Omgång A6 & B5 skall vara färdigspelad till 11/9. Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4
  • A-FINAL och B-FINAL samt matcherna om 3 och 4:e placering skall vara färdigspelade till 24/9. Omgången spelas på Öster by Stenson, Tee 4


Tidsbokning: 
Det är båda spelarnas ansvar att kontakta sin motståndare, föreslå speltillfälle och boka starttid. Kan spelarna inte komma överens om lämplig tidpunkt fastställer tävlingsledare speldag och starttid. Spelare som då infinner sig på första tee beredd att spela vinner på walk-over om den andra spelaren inte infinner sig. Infinner sig ingen av spelarna diskvalificeras båda. Om match ej är spelad innan fastställd slutdag på omgången har tävlingsledningen rätt att utse vinnare via lottning.

Kontaktuppgifter: Kontaktuppgifter på samtliga deltagare finns i fliken ”Deltagare och kontaktinformation” vid inloggning på sidan för matchstegen. 

Resultatredovisning: Båda spelarna ansvarar att utan dröjsmål skicka in resultatet till tävlingsledningen via e-post (räcker med att en person skickar in resultatet). Viktigt att detta följs med respekt för övriga spelare och för att slippa extraarbete för tävlingsledningen. Detta gäller både A- och B-stegen.

Regler: Tänk på att golfreglerna på många punkter skiljer på matchspel och slagspel. Ha regelboken i bagen och försök lösa eventuella problem på egen hand. Går inte det kan ni kontakta klubben för att få hjälp av våra regelansvariga. Har ni frågor och funderingar kontakta tävlingsledaren på hellqvist42@gmail.com eller telefon 072-4439294

Reservation för att ändringar.