Att vara medlem i Österåker

ÖSTERÅKERS GOLFKLUBB – EN KLUBB ATT UTVECKLAS I
Österåkers golfklubb ligger ca tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har ca 1750 medlemmar varav ca 200 juniorer. Hagby Golfklubb har ca 300 medlemmar.

Anläggningen är under ombyggnad tillsammans med Henrik Stenson Golf Design.

Välkommen att spela våra två 18-hålsbanor Västerled och Öster by Stenson

VÅRA BANOR

VÄSTERLED 18 HÅL – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Klubben har vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. Klubben har också varit värd för två Challenge Tour tävlingar på herrsidan. Lag-SM för herrar arrangerades 2007, Junior-SM 2009, Lag-EM för herrar och SM-Match för damer och herrar 2010, 2018 samt 2019.

ÖSTER BY STENSON –

Nya Öster by Stenson öppnar den 3 augusti 2019. Banan har en helt ny skepnad efter ombyggnationen tillsammans med Henrik Stenson Golf Design.

Öster by Stenson är en amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass. Med tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och fina träpalissader. En bana med mycket risk and reward.

ÖVRIGT

TRÄNA PÅ ÖSTERÅKER
Vi har två tränare som hjälper dig att utvecla din golf. Från nybörjare till Tour-elit. En komplett svingstudio med Trackman finns också.
På klubben finns goda träningsmöjligheter med en toppmodern drivingrange och flera puttinggreener.

VÄLSORTERAD SHOP MED CUSTOM FITTING
Hos oss hittar du det mesta i golfväg med de stora varumärkerna representerade. Allt från snygga kläder och skor till skräddarsydda klubbor.

RESTAURANG
Restaurangen driver vi i egen regi. Vi kan erbjuda allt från en vällagad dagens lunch till a la carte och festmåltider.

LÅNG SÄSONG
Österåkers Golfanläggning är känd för att erbjuda en lång golfsäsong, inklusive tidigt spel på ordinarie greener.

Välkommen till Österåkers Golfklubb