Anton Wilbertsson vann Timberwise Finnish Open!

I helgen vann Österåkers Anton Wilbertsson Timberwise Finnish Open. Tävlingen ingår i Nordic Golf League och är årets näst största tävling med ett starkt startfält på 156 spelare.

Wow Anton!
Grattis säger vi från klubben! Det är din första proffsseger. Hur beskriver du känslan?
– Det känns otroligt härligt. Jag höll mig hela tiden till min spelplan och mina rutiner. Jag spelade stabilt från tee, och hade nästan 80 procent greenträffar. Jag läste greenerna rätt och puttade bra. Det ligger mycket hårt arbete bakom och det är små marginaler i golf, men jag vet vad jag kan och det gav utdelning den här veckan. Att jag dessutom avslutade med fyra raka birdies och vann med ett slag känns stort för mig. Det visar att jag klarar trycket i tuffa situationer säger Anton.

Alastaro Golf är Finlands längsta bana från proffstee och kräver mycket av spelaren. Det är en skogsbana med trädkorridorer och ligger på sandunderlag. Du sa tidigare att du längtade att spela banan?
– Ja, jag hade en bra känsla innan jag åkte. Jag har spelat banan tidigare och det är en av de bästa banorna på touren. Det är nästan lite linkskänsla på banan med hårda fairways. Jag vet hur man spelar banan och jag var riktigt sugen på att spela.

Nu i veckan spelar du SM Match här på Västerled. Är du en av favoriterna nu?
– He he, kanske det. I matchspel kan allt hända. Jag slår ett slag i taget och håller mig till min spelplan. Jag har en bra känsla och Västerled kan jag innan och utan, så det ska bli riktigt kul att spela.

Annars, hur ser tävlingsschemat ut framöver?
– Nu ligger jag på plats 20 på Nordic Golf League-rankingen där topp 5 får kortet till Challenge Tour. Vi har 4 tävlingar kvar så dessa ska jag spela. I nästa vecka spelar jag kvalet steg 1 till Europatouren på Arlandastad där de 20 bästa går vidare till steg 2, avslutar Anton.

Än en gång, ett riktigt stort grattis till segern Anton från oss alla på klubben och lycka till i SM Match!

Resultattavla

Antons Facebook