Vi på Österåkers Golfklubb gör allt vi kan för att du som medlem eller gäst ska känna dig trygg när du vistas hos oss. Våra medlemmars, gästers och medarbetares säkerhet är högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av coronaviruset noga följt händelseutvecklingen.

Vi fortsätter att noga följa informationen från myndigheter och vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dom i vår verksamhet.

Vi har alla ett ansvar att begränsa smittspridningen och göra de åtgärder vi anser nödvändiga för vår egen och andras hälsa.

Vi har fortfarande möjlighet att spela golf på Österåkers Golfklubb och för gällande rekommendationer ber vi er läsa igenom den information som återfinns hos våra myndigheter och Svenska Golfförbundet (SGF). Information hittar du i länkarna nedan.
Folkhälsomyndighetens hemsida
Krisinformation.se
Svenska Golfförbundet

Sällskapsspel

Boka gärna din tid för sällskapsspel, detta är en härlig friskvårdsaktivitet, speciellt i dessa tider.

Som golfare, tänk på att du kan:

- Boka din starttid online eller via MinGolf bokningsapp
- Ankomstregistrera dig gärna via appar
- Betala ev. greenfee online
- Ta inte i hand och inga high fives
- Håll avstånd till dina medspelare och nästa boll vid kö på banan

Övrigt:

- Vi har inga krattor i bunkrarna, var och en ansvarar för att återställa bunkern i absolut bästa skick efter ett eventuellt besök
- Vi låter flaggorna på green sitta i. Ta EJ ur flaggan när du puttar, låt den sitta kvar och vi har lagt i material i botten som gör att hålet inte är lika djupt - så att du lätt kan plocka upp din boll. 
- Spelare som oavsett ålder tillhör en av Folkhälsomyndigheten annan beskriven riskgrupp (t.ex högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom eller diabetes) tar ansvar själv för att följa myndigheternas rekommendationer. 

Om du är osäker på hur du använder Min Golf eller appen MG Bokning i din telefon online, fråga så förklarar vi gärna!

Träning

Vi har tagit ur flaggorna på våra puttinggreener för att undvika smittspridning. Verksamheten med våra träningsgrupper fortsätter som vanligt då våra grupper inte överstiger 50 personer åt gången. 

Som golfare, tänk på att du kan:

- Hålla avstånd till varandra när ni tränar
- Stanna hemma om du inte känner dig frisk
- Ta med din egen golfutrustning och undvik att låna varandras klubbor 

Tävlingar

Vi följer beslut och riktlinjer som kommer från regeringen, myndigheter och Svenska Golfförbundet och tillämpar dom i vår tävlingsverksamhet.
Om du är i riskgrupp tar du självklart eget ansvar och följer rekommendationer från myndigheter. 

Anpassningar har gjorts i tävlingarna på klubben till vidare - för att följa riktlinjer och rekommendationer för att undvika smittspridning. 

Vi har gjort en bedömning att tävlingen inte ger någon ökad risk för smittspridning än om man jämför med sällskapsspel – snarare tvärtom. Du spelar din tävlingsrond tillsammans med personer du känner, familj och vänner som du träffar även utanför banan. Du har full kontroll vilka som går i din boll. Vårt beslut grundar sig även på att vi har ännu bättre kontroll över flödet av antal spelare och bollar per dag vid en linjestart (även om det är tävling) än vad vi har på sällskapstider på en helg, där det bokas på och av och spelarna ofta inte känner varandra. 

Restaurangen

Restaurangen är öppen dagligen 8-16 och serverar dagens lunch på vardagar kl. 10.00-14.30 och helgens tips kl. 11.00-15.00

- Tvätta händerna noga innan du går in i restaurangen
- Vi har tillfälligt tagit bort vår salladsbuffé och serverar den direkt på tallrik
- Som vanligt är vi oerhört noga med hygienen i köket och personal i tjänst är självklart friska
- Vår uteservering är öppen
- Ta med din lunch eller middag hem. Beställ din lunch eller middag när du ska ut och spela så förbereder vi maten som du sen kan ta med hem efter din rund

 

Veckans lunchmeny, klicka här.

 

Kommentarer

Fler artiklar