Vi på Österåkers Golfklubb gör allt vi kan för att du som medlem eller gäst ska känna dig trygg när du vistas hos oss. Våra medlemmars, gästers och medarbetares säkerhet är högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av coronaviruset noga följt händelseutvecklingen.
Vi fortsätter att noga följa informationen från myndigheter och vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dom i vår verksamhet.

Vi har alla ett ansvar att begränsa smittspridningen och göra de åtgärder vi anser nödvändiga för vår egen och andras hälsa.

Vi har fortfarande möjlighet att spela golf på Österåkers Golfklubb och för gällande rekommendationer ber vi er läsa igenom den information som återfinns hos våra myndigheter och Svenska Golfförbundet (SGF). Information hittar du i länkarna nedan.
Folkhälsomyndighetens hemsida
Krisinformation.se
Svenska Golfförbundet

Sällskapsspel

Boka gärna din tid för sällskapsspel, detta är en härlig friskvårdsaktivitet, speciellt i dessa tider.

Som golfare, tänk på att du kan:

- Boka din starttid online eller per telefon
- Ankomstregistrera dig online eller per telefon
- Betala ev. greenfee online
- Ta inte i hand och inga high fives
- Håll avstånd till dina medspelare och nästa boll vid kö på banan

Om du är osäker på hur du använder Min Golf eller appen MG Bokning i din telefon online, fråga så förklarar vi gärna!

Träning

Vi har tagit ur flaggorna på våra puttinggreener för att undvika smittspridning. Verksamheten med våra träningsgrupper fortsätter som vanligt då våra grupper inte överstiger 50 personer åt gången.

Som golfare, tänk på att du kan:

- Hålla avstånd till varandra när ni tränar
- Stanna hemma om du inte känner dig frisk
- Ta med din egen golfutrustning och undvik att låna varandras klubbor

Tävling

Vi följer alla beslut och riktlinjer som kommer från regeringen, myndigheter och Svenska Golfförbundet.

- Vi har inga samlingar innan tävlingar
- Vi byter inte scorekort, men för ändå varandras score
- Ingen prisutdelning efter tävling, pristagare hämtar sina priser på kansliet nästa vardag efter kl. 13.00
- Vi låter flaggan sitta i när vi puttar
- Vi har inga krattor i bunkrarna, var och en ansvarar för att återställa bunkern i absolut bästa skick efter ett eventuellt besök
- Spelare som oavsett ålder tillhör en av Folkhälsomyndigheten annan beskriven riskgrupp (t.ex högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom eller diabetes) får inte delta i tävling

Restaurangen

Restaurangen är öppen och serverar dagens lunch på vardagar kl. 10.00-14.30 och helgens tips kl. 11.00-15.00

- Tvätta händerna noga innan du går in i restaurangen
- Vi har tillfälligt tagit bort vår salladsbuffé och serverar den direkt på tallrik
- Som vanligt är vi oerhört noga med hygienen i köket och personal i tjänst är självklart friska
- Vår uteservering är öppen
- Vi erbjuder hemleverans av lunch på vardagar, läs mer nedan
- Ta med din lunch eller middag hem. Beställ din lunch eller middag när du ska ut och spela så förbereder vi maten som du sen kan ta med hem efter din rund

Lunch för avhämtning eller hemleverans på vardagar
Önskar du hemleverans beställer du det antal luncher du önskar mellan kl. 08.00-10.30. Beställning sker via mejl restaurang@ostgk.se eller telefon på 08-54085165. Hemleverans sker mellan kl. 11.30-12.30.
Vi levererar inom 1 mils radie från Åkersberga Centrum.

Pris vid avhämtning: 100 kr/rätt inkl sallad, bröd och smör.
Pris vid hemleverans: 100kr/rätt* inkl sallad, bröd och smör.

*En hemkörningsavgift på totalt 50 kr tillkommer, men vid beställning av 5 st luncher eller fler bjuder vi på avgiften. För dig över 70 år bjuder vi på hemkörningsavgiften oavsett antal luncher.
Viktigt att du anger adressen dit du önskar maten levererad.

Betalning sker endast med swish när du beställer.

Veckans lunchmeny, klicka här.

Välkommen med din beställning!