Västerled öppnar kl 09.00 på skärtorsdagen!

Tidsbokningen är öppen och gäller från soluppgång till solnedgång, d v s denna säsong har vi ingen bollränna. Det är än så länge inte tillåtet att köra golfbil på banan. 

Greenfee är tills vidare 500 kr/person både vardag och helg. Välkommen att boka in dig på MinGolf!
 

Status Västerled från head greenkeeper Erik Gripenberg: 

"Vi öppnar Västerled torsdag 18 april klockan 09:00. Vid frost är banan samt övningsgreener helt stängda, tills någon från banan ger klartecken.  
 
Vi väljer att öppna Västerled rekordtidigt men med två provisoriska greener. Green på hål 5 och hål 13 behöver mer tid på sig för att vara i spelbart skick. Hur lång tid greenerna behöver är svårt att sia om, men min erfarenhet säger två till tre veckor beroende på väder.
 
Vi har en temperaturskillnad i dalen vid green på hål 5 och 13 jämfört med övriga delar av Västerled på c a 4 grader, vilket är enormt mycket då vi mäter växtlighet från att det är 8 grader i marken.
 
Givetvis har vi gjort allt vi kunnat, men det går att inte lura naturen mer. Det kommer att stödsås och dressas på greenerna lite extra. Vi kommer också att behandla dom med flytande bladgödsel med 5 dagars intervall (såsom när man ger dropp till människor). Dessa greener kommer att fortsätta vara täckta med växtduk för att påskynda temperaturhöjning samt skydda mot vind. 
 
Vi håller tummarna för fint väder till påsk!"  

Kommentarer