Senior

Seniorkommittén arbetar för att klubbens seniora medlemmar (damer och herrar) skall erbjudas ett varierat program med tävlingar med ett stort socialt inslag och andra aktiviteter. Du är välkommen att deltaga från det år du fyller 60.

Seniorsäsongen 2020 efterlängtad!

Seniortävlingarna startar med början tisdagen den 7 juli.

Seniorkommittén beslutade den 7 juni att starta tävlingsverksamheten från den 7 juli. En del ändringar görs jämfört med de ursprungliga "pre-Corona" planerna. Alla tävlingar finns nu i klubbens Tävlingskalender och på Min Golf.

Välkomna att deltaga!

Inga Seniortävlingar under maj eller juni.

Pga av Corona-situationen har Seniorkommittén fattat det svåra och tråkiga beslutet att ställa in alla Seniortävlingar tills vidare under maj och juni. Vi kommer att meddela hur det blir framöver så snart vi har möjlighet. (Meddelat den 11 april.)

Men, men ..

under fem tisdagar i juni erbjuder vi "Senior sällskapsspel". Du anmäler dig på Min golf precis som om det vore tävling. Men ingen startavgift och inga priser. Vi lottar med omdöme och startlista mailas ut. Därefter gör du precis som du gör vid sällskapsspel vid andra tillfällen. Du anmäler din ankomst i receptionen och får scorekort (du kan även använda en app). Eventuell resultat- och hcp-registrering gör du också själv. Den stora fördelen är att du bara kommer att spela med andra försiktiga seniorer. Det första tillfället är tisdagen den 2 juni på Västerled. Och alla försiktighetsåtgärder som bl a  klubbens restriktioner måste förstås följas! Välkomna att pröva! (meddelat den 14 maj).

Seniorernas säsong 2020 inleds med Seniorsläppet tisdagen den 5 maj. Vi spelar traditionsenligt en lottad 4-mannascramble med kanonstart kl 09:00. Denna gång sker vår premiär på Öster by Stenson. I övrigt finns hela vårt tävlingsprogram på Min Golf. Utöver det har vi planerat för två dagsresor (med egna bilar) - måndagen den 1 juni samt måndagen den 7 september. Vi kommer i sinom tid att gå ut med en intresseförfrågan.

Vi skriver detta den 29 mars och Corona-krisen synes inte mattas av ännu. Olika intresseområden kommer löpande att få förhålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ev Regeringsbeslut. Inom golfen kommer säkerligen fler rekommendationer från Golfförbundet och klubben om vad som krävs för att vi skall kunna spela. För seniorernas del kommer vi självklart att vidta de ändringar och modifieringar av vårt tävlingsprogram som omständigheterna kan komma att kräva.

Sköt om er och var försiktiga!

Seniorkommittén/ Bengt O. Andreasson, Eva Johnson, Iréne Edström, Conny Langetz, Lennart Norén och Bo Ramström