TRÄDGÅRDSKÅREN PÅ ÖSTERÅKERS GK

"Det finns många vetenskapliga bevis på att trädgårdsarbete påverkar hälsan positivt. Tankarna stillar sig och naturen återger balansen och väcker glädjen och livet i oss."

Var med och förverkliga våra trädgårdsplaner

Som engegerad i trädgårdskåren för du vara med och förverkliga klubbens trädgårdsplaner för en ännu vackrare och mer inspirerande golfmiljö. Varje arbetspass innebär några timmars trädgårdsarbete med anläggning eller skötsel på olika ställen vid klubbhuset och ute på banan.

Du får möjlighet till nya kunskaper och ingen erfarenhet krävs

Du kommer att få chansen till stort kunskapsutbyte vad gäller växter, planering och skötsel när du här samarbetar med likasinnade människor. Självklart även en social gemenskap och nya bekantskaper med de andra i gruppen och inte att förglömma massor frisk luft i härlig miljö. Kunskapsgrad eller erfarenhet spelar ingen roll - bara viljan och glädjen finns.

Verksamheten sträcker sig från vår till höst

Trädgårdskårens verksamhet är från vår till höst för under vintern vilar både naturen och kåren. Vi träffas upp till två gånger i månaden, tre timmar per gång och du kan vara med när det passar dig.

Ansvarig är Camilla Carling

Camilla Carling är trädgårds, design och skötselansvarig för våra planteringar på Österåkers golfklubb sedan i oktober 2020. Hon kommer att leda trädgårdskårens arbete och ser fram emot att få hjälp med att lyfta anläggningen med fina planteringar.

Österåker gör en storsatsning på växtlighet

Planteringen vid Himalayagreenen är bara början på en storsatsning som man vill göra för att med växtlighet försköna miljöerna runtom golfbanan. Man vill ha betydande ytor anlagda med både perenner, buskar och träd för att mjuka upp och göra trädgårdsrummet vackert och omfamnande under hela säsongen.

Klubben har anlitat den skicklige landskapsarkitekten Johan Paju för att även göra en omfattande planteringsplan för träd, vilket kommer att bli ett lyft och ge mer balans åt hela området.

Är du intresserad av att vara med i trädgårdskåren?

Skicka mejl till: camilla.carling@ostgk.se