2021 års seriespel avgjort

Vecka 28 deltog både herr- och damlag från klubben i det nationella seriespelet (Lag-SM)

Tyvärr lyckades vi inte placera oss så bra som vi önskade. Elitkommittén tillsammans med coacherna känner ändå en stor tillförsikt, då vi har unga lovande spelare som vi har stora förhoppningar på och som ska ta oss mot våra långsiktiga mål.

Herrarna

Våra herrar spelade i Div 1 Östra som avgjordes på Saltsjöbadens GK under tryckande värme. Förutsättningarna var att vi skulle undvika platserna från 12-17 för att säkra fortsatt spel i Div 1.

Elitkommiten på klubben har tagit fram ett mål att vi inom fem år skall vara med på den högsta nivån och kriga om SM medaljerna. Arbetet är redan påbörjat för att vi skall uppnå det målet. En del av resan har varit att genomföra en generationsväxling i laget. Något vi är övertygade om kommer att hjälpa oss i vårt långsiktiga mål. Årets lag bestod av sex spelare varav två juniorer och en total medelålder på 23 år.

Tyvärr missade laget med endast fem slag att klara sig kvar och nu är siktet inställt på att nästa år återta vår plats i Div 1. Det långsiktiga målet är att spela om SM medaljerna.

Herrlaget 2021: Anton Wilbertsson, Adam Isacsson, Erik Nordlund, Olle Ryberg, Rasmus Collin och Christoffer Tarmet
Coach för herrarna var: Markus Otternäs

Damerna

Våra damer, som 2019 kvalificerade sig till Elitserien, spelade i Linköping. Vi visste att det skulle vara oerhört tufft att klara av att hålla oss kvar i Elitserien då vi även på damsidan har en mycket ung och lovande trupp.

De gjorde en bra insats, men tyvärr blev det några tyngre rundor. Det resulterade i att vi inte klarade av att nå upp till vårt mål att hålla oss kvar i Elitserien. Även damerna kommer att satsa för att nästa år återta platsen i Elitserien. Vi vill under kommande år bygga ett stabilt lag som långsiktigt tar oss mot vårt mål i damernas seriespel. Vi kommer att fokusera mycket på förberedelser och spelet runt och på greener som kommer att hjälpa oss mycket i spelet i div 1 nästa år.

Medelåldern för damlaget är precis som herrarna 23 år, vilket gör att vi även här känner stor tillförsikt att vi långsiktigt är med och kriga om medaljerna i Lag-SM inom den tidsperiod vi satt upp.

Damlaget 2021: Anna Magnusson, Alice Götbring, Linn Andersson, Johanna Andersson, Lisa Sevenius och Evelina Gulliksson
Coacher för damerna var: Maria Bertilsköld och Mats "Mattis" Andersson

// Elitkommittén på Österåkers Golfklubb