Christoffer, Rasmus och Karl

Richard S Junior Open by Titleist 2021 är avgjord

Det var en mycket starkt startfält på både kill- och tjejsidan som under två dagar tävlade på Öster by Stenson. Banan var i toppskick och greenerna rullade snabbt, vilket utmanade spelarna rejält. Det var spännande ända till sista hålet där det både för tjejerna och killarna avgjordes vilka som tog hem topp placeringarna.

16 spelare från Österåkers GK

Vi hade 10 hemmaspelare som tog sig in i tävlingen via rankingpoäng som var grunden för att knipa en plats. Sen fick vi ytterligare 6 wildcards. Totalt 16 killar fick chansen att visa upp sig på hemmabana, men tyvärr har vi just nu inga tjejer på den äldre juniorsidan som matchar den nivå som RSJ spelas på.

Christoffer Tarmet på fin 2:a plats

Vår elitspelare Christoffer Tarmet landade på en mycket fin 2:a plats i tävlingen. Det blev spännande hela vägen och under sista ronden ledde även Christoffer tävlingen under några hål. Segrade gjorde Tobias Jonsson från HaningeStrand GK på -5. Christoffer landade på -3 med resultaten 70 och 71 på sina tävlingsvarv.

Två andra elitspelare från klubben gjorde också en mycket bra insats i tävlingen. Rasmus Collin slutade på en 5:e plats på -1 totalt och sköt 73 första dagen och 70 andra dagen. På en delad 9:e plats kom Karl Dahlstedt som slutade på +1 totalt och sköt 72 dag 1 och 73 dag 2.

På tjejsidan blev det Alice Johansson från Gävle GK som tog hem det på totalt +1 efter att ha spelat 75 slag på första varvet och 70 på andra varvet. På 2:a plats kom Ella Kraft från Upsala GK och 3:e plats Ellen Ramstedt från Wermdö Golf & Country Club, båda hade +3 i slutresultat.

Wild Cards till JSM Match på Västerled

Som arrangör av JSM Match den 29/7-1/8 på Västerled har vi tilldelats tre Wild Cards. Det var bestämt redan före RSJ att de tre bäst placerade hemmaspelarna skulle få dessa.

Vi önskar Chistoffer Tarmet, Rasmus Collin och Karl Dahlstedt stort lycka till i årets SM match för juniorer!