Nu är hösten här vilket tyvärr innebär att banan ibland är avstängd för frost.

När banorna är stängda innebär det totalt spelförbud tills frosten har släppt. Banpersonalen meddelar shop/reception när det är okej att gå ut och tar då även bort skyltarna från tee. Samma gäller för våra övningsgreener, det är även förbjudet att beträda dessa vid frost.

Vad händer med min bokade tid? 

Bokade tider "fryser inne" det vill säga är förbrukade när banorna är stängd för frost. Du får istället boka om till första lediga tid när banan åter är spelbar.

Kan jag se på hemsidan när det är stängt för frost? 

Vi gör vårt yttersta för att hålla er uppdaterade via vår Facebooksida både när det är stängt och när banan är öppen igen. Facebooksidan syns även från vår startsida på www.ostgk.se, så du behöver inte ha ett Facebook-konto för att kunna följa nyhetsflödet där. 

Varför kan vi inte spela när det är frost?

Det är en fråga vi ofta får och så här ligger det till. Fairways och framför allt greenerna är mycket känsliga när gräset är fruset. Om du beträder områden med frost med dina skor är risken stor att gräset bryts av och dör. Det uppstår lätt skador som kan vara svåra att reparera och kan hänga kvar långt in på nästa säsong!  

Är det ofta lägre temperatur på Österåkers Golfklubb jämfört med övriga Stockholms län?

Ja, vi har ofta flera grader lägre temperaturer på klubben. Speciellt tidigt på morgonen. Det kan skilja upp emot 10 grader om man jämför med andra grannkommuner. Så även om du har flera plusgrader hemma kan vi ha rejäl frost i Österåkers kommun. 

Vill du veta mer om frosten och hur den påverkar banorna? Läs gärna Svenska Golfförbundets artikel om frost här...

Tack för visad hänsyn! 

Kommentarer