Välkommen Caroline Hedwall!

Österåkers Golfklubb har fått en ny medlem och spelare i elitgruppen

Vi är mycket glada över att få presentera en ny medlem i klubben och tillskott till vår elitgrupp, nämligen Caroline Hedwall.
Caroline har spelat Solheim Cup fyra gånger (2011, 2013, 2015 och 2019) och 2013 blev hon den första spelaren att vinna alla sina fem matcher. Hon har även spelat på LPGA och Ladies European Tour.

Vi har pratat med Caroline och ställt några frågor om henne och hennes golfkarriär.

Vem är Caroline Hedwall?
Jag är en 32-åring som växte upp i Täby. År 2005, vid 16 års ålder, flyttade hela familjen ner till Skåne där jag började gymnasiet och 2008 flyttade jag över till Stillwater i Oklahoma för att plugga och spela golf för Oklahoma State University’s golflag. Där blev jag kvar i två år innan jag bestämde mig för att bli proffs 2011. Då bosatte jag mig hemma i Sverige igen och har sedan dess varit medlem och spelat på LPGA och Ladies European Tour.

Var och när började du spela golf?
Jag tog faktiskt mitt gröna kort på Sälen GK när jag var 8 år, men var sedan medlem på Täby GK innan vi flyttade ner till Skåne, där jag spelade på Barsebäck G&CC innan jag flyttade tillbaka till Stockholm 2017.

Vilket är ditt bästa golfminne?
Bästa golfminne är från Solheim Cup 2013 i Colorado, när jag var medlem i det Europiska laget som slog USA för första gången på bortaplan. Det var även en extra bra vecka för mig individuellt eftersom jag vann alla mina matcher. Verkligen ett minne för livet!

Varför sökte du dig till Österåkers Golfklubb?
Jag har varit ute på Österåkers range och slagit några gånger sen jag flyttade tillbaka till Stockholm och jag spelade även Öster by Stenson förra året. Har varje gång tyckt att det är en väldigt bra anläggning med trevliga och glada människor, så det känns kul att få bli del av den gemenskapen.

Hur mycket tränar du idag?
Jag har precis börjat träna igen ordentligt igen efter en liten skada. Men det blir i princip varje dag, lite beroende på hur hektiskt spelschemat är. Jag har spelat min första tävling för året i Madrid och sen blir det Bangkok, London och Frankrike innan jag kommer hem igen efter en månad och då brukar jag unna mig några dagar ledigt innan jag börjar träna igen.

Har du möjlighet att spela både LPGA och LET och hur kommer du att lägga upp året?
Jag har medlemskap på båda tourerna, men väldigt begränsad spelrättighet på LPGA. Jag skulle möjligtvis kunna få några starter, men har bestämt att jag i år kommer fokusera på LET eftersom det gör det lättare att komma hem med jämna mellanrum.

Kommentarer