Österåker visade sig vara bäst när det gäller!

The Open får ursäkta men under lördagen var det Österåkers seriespelslag som visade framfötterna. Både dam- och herrlaget vann sina grupper.

Damerna vann sin grupp på Lidingö GK på lördag eftermiddag efter tre dagars strålande spel.

Caroline Hedwall slog banrekord (65 slag) och som tillsammans med Alice Götbring redan i inledningen satte tonen med en av tävlingens bästa foursome. Även Anna Magnusson och Iza Ståhlevi imponerade stort genom att vara bäst i foursomen under rond 4.

Damerna vann till slut med hela 43 slag vilket verkligen visar den styrka Österåker har i damverksamheten. Kommer att bli spännande att se vad vi kan göra nästa år i högsta serien. Coach Marcus Otternäs sammanfattar vinsten med att lagkänslan i gruppen var mycket hög och vi ville verkligen gå upp i högsta serien för damer igen.

Laget bestod av: Caroline Hedwall, Anna Magnusson, Linn Andersson, Ellen Ramstedt, Alice Götbring och Iza Ståhlevi.
Coacher var Marcus Otternäs och Johanna Andersson

Herrarnas matcher blev klara sent på lördagskvällen, men även här så stod Österåker som segrare.

Det var länge en jämn match med Drottningholm, men när Olle Ryberg kom in med en av de bästa scorerna i sista singeln, så stängde han dörren för Drottningholm.

Herrarna startade sitt spel i fredags med att ligga femma efter första foursome. Sedan visade Erik Nordlund och Rasmus Collin upp ett imponerande spel i bästbollen med tävlingens lägsta score och tog upp Österåker till ledningen.

Inför lördagen ledde Österåker och när Anton Wilbertsson och Jacob Gunther startade dagen med tävlingens bästa score i foursome så kändes ledningen betryggande.

Dock spurtade Drottningholm och Mälarö hårt i singlarna och det var först när Olle Ryberg kom in med 73 slag som det verkligen var klart. Olle Ryberg kommenterar med att det var en taggad grupp som ville visa att Österåker hör hemma i en högre division och vilket laget verkligen visade.

Laget bestod av: Anton Wilbertsson, Erik Nordlund, Olle Ryberg, Rasmus Collin, Jacob Gunther och Christoffer Tarmet.
Coach Peter Michols

Stort grattis till båda våra lag som visade så imponerande resultat!