Pressrelease 2015-07-13

Åkersberga, 13 juli 2015

Österåkers Golf i samarbete med Henrik Stenson Golf Design

Österåkers Golf meddelar att Henrik Stenson Golf Design under de närmaste åren kommer att göra en total 36-håls redesign av Österåkers Golfs nuvarande 45-håls golfanläggning.

Uppdraget är Henrik Stensons första designprojekt i hans nystartade designbolag. Projektet omfattar en Masterplan med bl. a följande delar; design av 2x18 hål, korthålsbana, träningsanläggning mm. Arbetet påbörjas omgående. Projektet sammanfaller med ett annat pågående projekt där Österåkers Golf arbetar för att integrera flera bostadsområden med golfanläggningen.

“Jag är mycket stolt att mitt första projekt hamnar i Sverige. Mitt team och jag kommer att i nära samarbete med Österåkers Golf arbeta för att designa och ta banorna och anläggningen till en nivå som en av de absolut bästa i Skandinavien.”
säger Henrik Stenson

Henrik ansluter sig i och med intåget i golfdesign-branschen till några av världens mest kända golfprofiler som utnyttjat sina stora golfkunskaper med att skapa fantastiska golfanläggningar världen över. På Österåker får Henrik möjlighet att skapa två unika 18-hålsbanor som tillsammans med ett träningsområde i toppklass som ska höja Österåkers Golf till en anläggning som attraherar intresse långt utanför Sveriges gränser.

”Efter en noggrann urvalsprocess av tilltänkta partners är vi mycket stolta att kunna knyta Henrik Stenson Golf Design till detta för Sverige unika projekt. Henrik har en unik erfarenhet av golf från hela världen, vilket gör att vi är övertygade om att Henrik och hans handplockade team kommer att vara den absolut bästa partnern för oss.
    Österåkers Golf har under lång tid målmedvetet arbetat för att utveckla markområden runt golfbanorna för bostäder och kommersiell verksamhet mm. Projektet med Henrik Stenson kommer helt att finansieras av Österåkers Golf utan kapitalinsatser från golfklubbens aktieägare eller upplåning."
säger Andreas Ljunggren, VD, Österåkers Golf

 

Andreas Ljunggren
VD, Österåkers Golf AB
+ 46 70 144 24 21
andreas@ostgk.se

Christian Lundin
Henrik Stenson Golf Design LLC
+46 708 33 00 15
design@henrikstenson.com

Avtalet påskrivet! Golfarkitekt Christian Lundin, Österåkers ordf. Mats Lundin, Henrik Stenson och Österåkers VD Andreas Ljunggren på St Andrews 13 Juli 2015.