Bokningsregler & policies på Österåkers Golfklubb

Klubbens bokningsregler är till för att gäster och medlemmar ska veta vad som gäller och känna sig trygga med sin bokning. Respekt för klubbens personal och sina medspelare är något vi värdesätter högt på Österåkers Golfklubb. Har du några frågor, hör gärna av dig till shop/reception eller kansli.

Tidsbokning

- Västerled - tidsbokning alla dagar mellan 05.00-21.00 om inget annat har angivits, lediga starttider syns tydligt i Min Golf och i terminalen utanför shopen.
- Öster by Stenson - tidsbokning alla dagar mellan 07.00-21.00 om inget annat har angivits, lediga starttider syns tydligt i Min Golf och i terminalen utanför shopen.
- NYHET! Öster by Stenson slinga 10-18 - Tidsbokning från hål 10 tillgängligt dagligen mellan 07.00-08.24, vilket anges i Min Golf och i kalendern på hemsidan. Viktigt att tänka på att "starttid" för dig som startar från hål 1 kl 07.00 blir (i och med tidsbokning på 10:an) är klockan 08.36 (sista bokningsbara tid från 10:an är 08.24).

OBS! Båda banorna är ibland stängda för banarbete eller tävlingar, dessa startförbud anges i både kalendern på hemsidan och i Min Golf.

Bokningsregler

- Medlem får ha 5 tider bokade samtidigt: 1 vardag Öster, 1 vardag Väster, 1 helg Öster, 1 helg Väster och 1 tid på Öster slinga 10-18.
- Medlem får ha med sig 3 gäster i en boll till gäst-medlemspris på samtliga banor.
- På slinga 10-18 på Öster by Stenson är bokning endast möjlig för medlem och gäst till medlem.

Gäst till medlemspris

- Öster by Stenson: 800 kr/person som gäller alla dagar
Öster by Stenson slinga 10-18: 450 kr/person som gäller alla dagar
- Västerled: 500 kr/person på helg och 400 kr/person på vardag

Gruppbokningar

Gruppbokningar på båda banorna görs genom att skicka oss ett mejl på kansli@ostgk.se.

Internetbokning

Bokningen sker med fördel via internet. Reglerna för detta överensstämmer med ovan bokningsregler men sker via inloggning på Min golf på: www.golf.se. Internetbokning är tillgänglig för både medlemmar och gäster.

Incheckning

Skall ske senast 15 minuter före erhållen starttid i receptionen, via mobilen eller terminalen utanför receptionen för samtliga spelare i bollen. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till sin starttid och spelaren debiteras full greenfee.
Receptionen har också möjlighet att ”fylla på bollarna” med väntande spelare. Du bör befinna dig på 1:a tee senast 5 minuter före din starttid.

Greenfee betalas före rundan

Som gäst, ska du alltid före start betala greenfeeavgift. Om receptionen är stängd så kan betalning göras i terminal eller via swish. Priser för aktuell greenfee finner ni vid incheckningen eller på hemsidan. Vid all bokning måste samtliga spelare i bollen anges med golf-id. Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs att betala dubbel greenfee och blir dessutom rapporterad till sin hemmaklubb.

Avbokning

Avbokning måste ske senast 12 h före starttid och det gäller på båda banorna. Vid "no show" och sen avbokning debiteras en avgift. Du behöver avboka din starttid så snart du vet att du inte kan spela. Det gör du via Min golf eller till vår reception under öppettider. Tider som avbokas mindre än 12 timmar innan starttid, eller inte avbokats alls debiteras enligt nedan.

För medlemmar gäller följande:

• No shows (du dyker inte upp på din bokade tid eller har inte ankomstregistrerat dig) debiteras med full greenfee
  • Avbokning senare än 12 timmar före starttid debiteras 300 kr

För gäster gäller följande:

• No shows (du dyker inte upp på din bokade tid eller har inte ankomstregistrerat dig) eller avbokning senare än 12 timmar debiteras med full greenfee

Övriga bokningsregler

För bästa spelrytm på banan fylls alla bokningar i största möjliga mån upp till 4-bollar. På helger har fyrbollar företräde. Klubben har rätt att para ihop ensamspelare och 2-bollar till en 4-boll alla dagar i veckan.

Introduktionskort

För spel med introduktionskort (SGF, SGDF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till shop/reception minst två dagar före spel. Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00. Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf, kompisgolf och golfpaket. Nyttjande av ovanstående kort kan endast göras en gång per år och gäller endast på Västerled (ej på Öster by Stenson).

För allas trivsel

Klädsel: För allas trivsel tillämpar vi vårdad klädsel. Golfskor/sportskor är obligatoriskt när du spelar på våra banor, bar överkropp är inte tillåtet.

Hundar: Får medtas ute på banan om de hålls kopplade och om man ”plockar upp” efter hunden med plastpåsar. Hundar är inte tillåtna i våra klubbhus.

Obs! Med hänsyn till allergi och rädsla för hundar så skall spel med hund godkännas av medspelarna i bollen.

Barnvagnar: Är tillåtet ute på våra banor när det är låg beläggning, sunt förnuft gäller och totalansvar från barnets föräldrar.

Kapten i bollen:
Den spelare som har lägst handicap i bollen är kapten och ansvarar för att övriga spelare i bollen iakttar golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs samt att vår klädpolicy efterföljs.

Välkommen att boka en trevlig golfrond!