För gäster på Österåkers Golfklubb

Greenfee, bokningsregler & policies

Klubbens bokningsregler är till för att gäster och medlemmar ska veta vad som gäller och känna sig trygga med sin bokning. Respekt för klubbens personal och sina medspelare är något vi värdesätter högt på Österåkers Golfklubb. Har du några frågor, hör gärna av dig till shop/reception eller kansli.

REDUCERAD GREENFEE
Greenfeen på Öster by Stenson är tills vidare reducerad till 1200 kr. Gäst till medlem får 100 kr rabatt på gäst till medlemspriset.

Hål 14 spelas tills vidare med en provisorisk green då vi kommer att utföra större arbeten på ordinarie green. Green på hål 17 behöver vi jobba mer med för att få tillbaka den kvalité och lyster som den förtjänar. Det kan innebära att den skiljer och beter sig olika mot övriga greener.

ORDINARIE GREENFEE

Junior 100 kr 100 kr
Gäst till medlem - senior 150 kr 150 kr

Tidsbokning

Tidsbokning sker via Min Golf där lediga starttider på våra banor visas. Banorna är ibland stängda för banarbete eller tävlingar, dessa startförbud är synliga i Min Golf och tidsbokning på dessa tider är då ej möjlig. Före första starttid och efter sista starttid är det startförbud, vi tillämpar EJ bollränna.

Västerled:
Tidsbokning alla dagar mellan 06.00-21.00.
Västerled slinga 10-18:
Tidsbokning från hål 10 dagligen mellan 05.00-06.48.
Öster by Stenson:

Tidsbokning dagligen mellan 07.00-21.00
Öster by Stenson slinga 10-18:
Tidsbokning från hål 10 dagligen mellan 06.00-07.48.

Bokningsregler

Gäst får ha 2 tider bokade samtidigt:
- 1 tid på Västerled
- 1 tid på Öster by Stenson
Gäster får boka starttid 30 dagar innan aktuell speldag.
Gäster kan endast spela slinga 10-18 på Öster by Stenson, slinga 10-18 på Västerled och på Korthålsbanan tillsammans med en medlem, som måste boka in dig.

Gruppbokningar

Gruppbokning på båda banorna sker via mejl till bokning@ostgk.se
För mer information gällande gruppbokningar - klicka här...

Incheckning

Incheckning ska senast 15 minuter före starttid i receptionen, via mobilen eller terminalen utanför receptionen för samtliga spelare i bollen. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till sin starttid och spelaren debiteras full greenfee.
Receptionen har också möjlighet att ”fylla på bollarna” med väntande spelare. Du bör befinna dig på 1:a tee senast 5 minuter före din starttid.

Greenfee betalas före rundan

Som gäst, ska du alltid före start betala greenfee. Om receptionen är stängd görs betalning i terminalen utanför. Priser för aktuell greenfee finner ni vid incheckningen eller på hemsidan. Vid all bokning måste samtliga spelare i bollen anges med golf-id. Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs att betala dubbel greenfee och blir dessutom rapporterad till sin hemmaklubb.

Avbokning

Avbokning måste ske senast 3 h före starttid och det gäller på båda banorna. Du behöver avboka din starttid så snart du vet att du inte kan spela. Det gör du via Min golf eller till vår reception under öppettider. Tider som avbokas mindre än 3 timmar innan starttid, eller inte avbokats alls (no show) debiteras enligt nedan.

Om du inte dyker upp på din bokade tid, inte har inte ankomstregistrerat dig eller att avbokning senare än 3 timmar debiteras de tider du har bokat med full greenfee. No show avgiften skänker vi vidare till välgörande ändamål.

Övriga bokningsregler

För bästa spelrytm på banan fylls alla bokningar i största möjliga mån upp till 4-bollar. På helger har fyrbollar företräde. Klubben har rätt att para ihop ensamspelare och 2-bollar till en 4-boll alla dagar i veckan.

Introduktionskort

Du som innehar ett introduktionskort (SGF, SGDF, NGU, GAF, PGA, SGA) är välkommen att spela hos oss. För spel med introduktionskort behöver du kontakta oss minst två dagar före spel. Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00. Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf, kompisgolf och golfpaket. Nyttjande av ovanstående kort kan endast göras en gång per år, i mån av plats och gäller endast på Västerled (ej på Öster by Stenson).

För allas trivsel

Hundar: Får medtas ute på banan om de hålls kopplade och om man ”plockar upp” efter hunden med plastpåsar. Hundar är inte tillåtna i våra klubbhus. Med hänsyn till allergi och rädsla för hundar så skall spel med hund godkännas av medspelarna i bollen.

Barnvagnar: Är tillåtet ute på våra banor när det är låg beläggning, sunt förnuft gäller och totalansvar från barnets föräldrar.

Kapten i bollen: Den spelare som har lägst handicap i bollen är kapten och ansvarar för att övriga spelare i bollen iakttar golfvett och håller ett bra speltempo.

God ton: På Österåkers Golfklubb vill vi ha en trevlig stämning. När vi vistas på anläggningen hälsar vi på varandra när vi möts och håller god ton och respekt när vi pratar med varandra.

Välkommen att boka en trevlig golfrond!