Wild Cards till Challenge Tour

Som arrangör till tävlingen har vi tilldelats två Wild Cards. Det här är en stor inspiration för våra duktigaste golfare att träna hårt och målmedvetet för att knipa någon av de åtråvärda platserna.

Ett av korten är beslutat att den högst rankade spelaren på klubben skall erhålla, det innebär att Anton Wilbertsson har en garanterad start i tävlingen. Det andra kortet kommer 11 av våra elitspelare (endast spelare med hcp 0 eller bättre) göra upp om i det kval som Elit- och juniorkommittén ansvarar för, kvalet spelas den 11-12 maj över 54 hål. Med anledning av Covid-19 är kvalet begränsat till spelare som är med i vår Elitverksamhet. Elitspelarna kommer även att åka till Askersund 17 maj, för att kvala om ytterligare tre platser till tävlingen.

Uppdatering 2021-05-12 - Klubbens kval för Wild Cards till Challenge Tour är avgjord

Elitkommittén berättar om tävlingsdagarna"Efter två dagars spännande spel i underbart väder är det nu klart vilka som skall få representera Österåker i Dormy Open. Kvalet genomfördes på 54 hål och det var hela tiden stora förändringar i toppen. Efter rond 1 ledde Olle Ryberg som slog 69 slag från HS tee. Efter rond 2 var Rasmus Collin som ledde efter att ha kopierat Olle Rybergs 69 slag.

Inför sista rundan var det tre spelare inom ett slag och vem som var i ledningen pendlade under nästa hela ronden. När sista boll kom till 17 hålet var det delad ledning mellan Erik Nordlund och Christoffer Tarmet, Adam Isacsson låg två slag bakom. Erik tog över ledningen på det 17:e hålet och fick göra maximalt sex slag på sista hålet för att vinna kvalet. Efter lite problem i inledning på hålet hade han en tvåputt från 5 meter för att vinna. När första putten lade sig 15 cm från hål var det en lättad Erik som kunde peta i den och vann därmed kvalet med ett slag före Adam Isacsson.

Anton Wilbertsson har sedan tidigare tilldelats sitt WC till tävlingen utifrån tidigare meriter på olika tourer i Norden. Det blir Anton Wilbertsson och Erik Nordlund som representerar Österåker i Dormy Open och vi kommer självklart att hålla tummarna att dom lyckas väl."