Challenge Tour på Österåkers Golf 2021

PGA European Challenge Tour är den andra touren i PGA European Tour. Här får duktiga spelare möjlighet att utvecklas och kvalificera sig till för nästa steg - Europatouren. Touren omfattar ett 40-tal tävlingar i olika länder, bland annat i Sverige. Under vecka 19 och 20 spelas två tävlingar i Sverige, varav en hos oss på Öster by Stenson.

Spelarna får tillgodoräkna sig poäng för golfens världsranking efter sin bästa placering på 15 tävlingar varav högst sju från sitt eget hemland. De tio bästa på Challenge Tour är direktkvalificerade för PGA European Tour efterföljande säsong.

För att komma till Challenge Tours webbsida - klicka här...

Om tävlingen

Tävlingen spelas på Öster by Stenson och spelarna slår ut från HS-tee (Henrik Stenson tee). Startfältet består av 156 spelare varav ett 20-tal är svenskar. Den 17-18 maj är inspelsdagar för de tävlande och 19-22 maj pågår själva tävlingen, med "cut" efter två dagar. Fredag och lördag gör de 60 bästa upp om segern i tävlingen.

Stolta arrangörer

Vi är mycket glada över frågan om att arrangera en tävling av denna dignitet. Det betyder att vi har en bana som håller internationell klass och ett starkt team som kan ro detta i hamn. Det är troligen inte så många anläggningar som hade kunnat åta sig tävlingen med mindre än två månader kvar till genomförande, något som vi också ska vara mycket stolta över. Vi är övertygade om att tävlingen kommer att stärka vårt varumärke och även Österåkers kommun då vi kommer att exponeras både nationellt och internationellt.

I linje med klubbens vision

Under 2020 startades ett arbete där styrelser, personal och medlemmar fick visionera om framtiden. Gemensamt för alla var önskemålet om att klubben ska få vara värd för stora golftävlingar. Att det skulle ske så snabbt hade vi inte kunnat sia om, men där är vi idag.

Vi är överväldigade över den positiva respons vi fått från både medlemmar och hela golfsverige sedan vi tackade ja till Challenge Tour. Denna feedback och medlemmarnas engagemang visar att vi är oerhört stolta över att ha blivit utvalda och tillfrågade för ett arrangemang av denna dignitet.