Order-of-Merit 2023 

Klubb- och tävlingskommittén tar upp säsongstävlingen ”Order of Merit” där poäng delas ut i respektive tävling som är märkt med OoM och med ett finalspel. 

Följande tävlingar ingår i årets OoM

  • Söndag 14 maj Öster by Stenson - Singelgolf by Abacus 
  • Lördag 27 maj Västerled, Öster by Stenson och Korthålsbanan - Långhundra 45:an
  • Söndag 18 juni Västerled - Singelgolf by Abacus
  • Lördag 29 juli Västerled - Singelgolf by Abacus 
  • Torsdag 10 augusti Öster by Stenson - Singelgolf by Abacus 
  • Söndag 10 september Västerled - Singelgolf by Abacus
  • FINAL 30/9-1/10 på Västerled och Öster by Stenson - Singeltävling final


REGLER

Årsavgiften betald 2024 - första pris
Priset till vinnaren av finalen i OoM 2023 är medlems- och spelrättsavgiften betald för 2024. Självklart kommer vi även att ha ett fint prisbord under finalspelet till övriga som presterar bra under finalhelgen. Order-of-Merit gäller endast för medlemmar i Österåkers Golfklubb.

Beräkning av OoM-poäng
Placeringspoängen räknas klassvis, givetvis endast på medlemmar i klubben. Av alla genomförda 6 Order-of-Merit tävlingar adderas start- och platspoängen för varje deltagare från de 4 genomförda OoM tävlingarna med högst poäng och den summan utgör totalsumman.

Kvalificeringen till finalen sker med poängberäkning så att varje start ger 5 poäng och därefter följer prispoäng på OoM tävlingarna. När spelare från andra klubbar är bortplockade så ges, för placering i den totala listan. 20 poäng för bästa Österåkers spelare, 15 poäng för näst bästa och sedan från 13 poäng i en fallande skala ner till 1 poäng.

  • En förutsättning för poäng är att tävlingen är fullföljd
  • Avbruten tävling ger inga poäng alls

Final – Tävlingsform 
Från totallistan går de 30 bästa och lika poäng till finalen som spelas helgen 30 september - 1 oktober 2023. Om någon av de 30 kvalificerade inte kan spela finalen går platsen vidare till nästa i resultatlistan för att fylla på till 30 platser eller med lika poäng. Alla i finalen börjar om från noll. Finalen spelas som 18 + 18 håls poängbogey över två dagar med linjestart på Västerled och Öster by Stenson.

Poängbogey poängen från de första 18 hålen halveras till rond 2. I rond 2 räknas alla poängbogey-poäng. Summan av poängen från rond 1 och 2 blir slutresultatet. Vid lika resultat gäller spelhandicap principen, därefter matematiska metoden på de sista 18 hålen.

Tävlingsavgift
I respektive tävling och i finalen betalas angiven tävlingsavgift. Vinst kan ej överlåtas till annan person utan den går då vidare i placeringsordning.

Aktuell ställning i OoM
Här kan du se aktuell ställning i Order of Merit 2023:

http://oom.2023.wisutrading.com/