20 juni

Måndag den 24:e juni håller vi stängt på Öster by Stenson fram till kl. 16.00 för att genomföra en hålpipsluftning. Det är omöjligt att hitta en optimal tid för detta den här tiden på året och vi har vridit och vänt på tävlingskalendrar och allmänna bokningsläget för att hitta den tid som stör spelet minst och slutligen landat i det här datumet.

När man hålpipsluftar så tar man fysiskt bort material under greenytan. Det här materialet innehåller idag för stor andel organiskt material så när vi hålpipar så minskar vi ner detta samtidigt som vi får in syre till rötterna och skapar kanaler som leder ner och distribuerar vatten till gräset. Med andra ord stärker vi upp gräset inför sommarvärmen och vi optimerar vår bevattning inför perioden när det används som mest.

Vi kommer att följa upp luftninsmomentet med en riklig sanddress för att fylla hålen och på så sätt även påskynda läkningsprocessen. Inom 7–10 dagar räknar vi att greenerna kommer att vara i bra skick igen och att vi kan bemöta högsommaren med fina och välmående greener.

Tack för förståelsen!

Hälsningar,
Ott Avango