18 april

Hur går det med det nya gräset på hål 14 och 17?

Gräset levererades i söndags som utlovat och är redan utrullat på greenerna. Så här långt är vi nöjda med resultatet. I nästa steg så kommer vi välta för att få en fastare yta, därefter kan vi börja jobba med gödsel och dress. När tillväxten kommer igång så kommer rötterna söka sig neråt och då kan vi börja jobba med texturen och jämnheten på ytan. Här gäller det att ha tålamod och skynda långsamt. 

När tror vi att vi kan öppna dessa greener för spel?

Exakt svar är svårt att ge eftersom vädret fortfarande är väldigt växlande och lite för kallt för tillväxt, men vi siktar på att öppna dem senast den 1 juni. Det här är ett arbetsdatum och jag kommer att hålla er informerade löpande om hur det påverkas.

Hur går förberedelserna inför öppning av banorna?

Vi har en del moment med luftning och dressning av alla finklippta ytor som vi vill genomföra inför öppning. Även här spelar vädret en stor roll och vi har fått pausa en hel del pga. frost, snö och regn men det går åt rätt håll.

I nuläget siktar vi på att öppna Korthålsbanan samt övningsområdena fredag den 26 april och planen är att öppna Öster by Stenson den 3 maj även fast väderprognosen framåt ser ut att vara fortsatt växlande. VIKTIGT att vi är extra varsamma med banan nu när tillväxten inte kommit igång ordentligt. Det betyder att vi är noggranna med att laga uppslagna torv och nedslagsmärken. Samma gäller såklart även sättet man tar sig runt banan på - undvik at gå eller köra i blöta områden och hjälp varandra att komma ihåg det. Någon naturlig läkning genom tillväxt sker inte under kalla förhållanden, så vi behöver hjälpas åt!

När öppnar vi? (kan ändras beroende på väder)

Korthålsbanan – 26 april kl. 11.00
Träningsakademin – 26 april kl. 11.00
Öster by Stenson – 3 maj kl. 12.00

Mvh,
Ott Avanago, Banchef