Att vara medlem i Österåker

Österåkers Golfklubb

Österåkers Golfklubb ligger ca tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har ca 1500 medlemmar och 400 juniorer. Hagby Golfklubb har ca 250 medlemmar. Anläggningen är under ombyggnad tillsammans med Henrik Stenson Golf Design. 


Våra golfbanor

Västerled 18 hål – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor
Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Klubben har vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. Klubben har också varit värd för två Challenge Tour tävlingar på herrsidan. Lag-SM för herrar arrangerades 2007, Junior-SM 2009, Lag-EM för herrar och SM-Match för damer och herrar 2010, 2018 samt 2019.

Öster by Stenson 18 hål – amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass
Nya Öster by Stenson öppnade den 3 augusti 2019. Banan har en helt ny skepnad efter ombyggnationen tillsammans med Henrik Stenson Golf Design. 

Korthålsbanan med 9 hål – ett Öster by Stenson i miniatyr
Korthålsbanan öppnade i början av augusti 2020. Banan är skapad tillsammans med Henrik Stenson Golf Design.


Träna på Österåker

Tre tränare
Vi har tre tränare som hjälper dig att utveckla din golf, allt från nybörjare till tour-elit. Det finns även en komplett svingstudio med Trackman där du kan göra en Custom Fitting.

Övningsområden 
På klubben finns mycket goda träningsmöjligheter med en toppmodern driving range, flera puttinggreener och ett helt nytt övningsområde med flera målgreener och utslagsplatser. Övningsområdet är enbart öppet för medlemmar på Österåkers GK. 


Shop

Välsorterad shop
Hos oss hittar du det mesta i golfväg med de stora varumärkerna representerade. Allt från snygga kläder och skor till skräddarsydda klubbor.

Mat och fest

Restaurang TwoSixtyFour
Restaurangen driver vi i egen regi och erbjuder allt från en vällagad dagens lunch till a la carte och festmåltider. Vi har plats för 100 gäster inomhus och minst lika många på vår uteservering under sommaren.

The Lake House
Klubbens bistro öppnade i slutet av augusti 2020. The Lake House är vackert beläget intill 9:e och 18:e green på Öster by Stenson. Både från uteplatsen och inifrån huset har du en fin utsikt över dammen mellan hål 9 och 18. Kom gärna förbi för en bit mat, fika eller dricka oavsett om du spelat Öster by Stenson, Västerled, Korthålsbanan eller bara har vägarna förbi.

 


Välkommen till Österåkers Golfklubb